5 канал заявляє, що він на межі знищення, і просить про зустріч з Януковичем

7 Червня 2010
32002
7 Червня 2010
21:32

5 канал заявляє, що він на межі знищення, і просить про зустріч з Януковичем

32002
5 канал заявляє, що він на межі знищення, і просить про зустріч з Януковичем

5 канал заявляє про те, що відбуваються спроби його знищення через можливе скасування судом рішень січневого конкурсу Нацради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти. Про це йдеться у відкритому листі колективу 5-го каналу до президента України Віктора Януковича.

 

Журналісти 5-го каналу просять Віктора Януковича зустрітися з ними для озвучення їхньої позиції. Наводимо повний текст відкритого листа:

 

«Президенту України

Януковичу Віктору Федоровичу

 

Відкритий лист

 

Пане Президенте!

 

На вимогу зборів півтисячного колективу 5-го каналу ми, представники редакційної ради, змушені звернутися до вас з відкритим листом, як до гаранта Конституції, через занепокоєння можливістю знищення першого інформаційного каналу. У зв'язку із безпрецедентною ситуацією, яка склалася довкола судового процесу, учасником  якого  вимушено опинився  наш канал, ми потребуємо вашого особистого захисту. У цій ситуації просимо вас про зустріч з журналістами 5-го каналу для озвучення нашої позиції. Оскільки за вашою спиною відбуваються спроби чинного голови СБУ, члена Вищої ради юстиції та відомого бізнесмена Валерія Хорошковського, якого пов‘язують з телеканалами групи «Інтер», знищити 5 канал через можливе скасування судом рішення конкурсу на виділення частот Національною Радою з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня 2010 р., з подальшою втратою ліцензій. Внаслідок переслідування власних інтересів державним чиновником  500 (!) працівників 5-го каналу опиняться під загрозою втрати роботи, а Україна в черговий раз підтвердить статус країни, в якій згортаються свободи. На нашу думку зараз тільки ви можете допомогти пану Хорошковському розмежувати власні бізнесові інтереси та інтереси державницькі.

 

Ми не хочемо, щоб наші дії були розцінені, як тиск на правосуддя, тому іншого шляху, як звернутися до вас з відкритим листом просто не бачимо. Адже у своїй діяльності журналісти 5-го насамперед дотримувалися об‘єктивності, прозорості та неупередженості. Можливо вам,  декларуючи стандарти європейської демократії,  вдасться роз'яснити  певним державним  чиновникам як  на практиці  дотримуватися стандартів свободи слова та рівності можливостей.

 

За дорученням колективу редакційна рада 5-го каналу:

 

Адамчук І.

Кужеєв П.

Мжельський В.

Міллєр Л.

Сніцарчук О.

Стебницький П.

Цеголко С.

Чайка Р.»

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь. Нині група «Інтер» оскаржує в суді результати конкурсу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32002
Читайте також
10.06.2010 14:33
Отар Довженко
89 404
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Радист
5074 дн. тому
///Адже у своїй діяльності журналісти 5-го насамперед дотримувалися об‘єктивності, прозорості та неупередженості./// Особенно во времена оранжевого шабаша. Теперь к субъекту дерьмометания за защитой обращаются. Не стыдно?
Леся
5074 дн. тому
Цікаво, а на 5-му знають, що в Кривбасі з їхнім сигналом після виборів витворяють все, що заманеться? http://www.krivbass.in.ua/content/view/3310/1/
Колян
5074 дн. тому
Правильно, пойдите на встречю с Януковичем и посоветуйте ему в дальнейшем принимать законы на заседаниях согласительного совета или на заседании фракции партии регионов как это сделали с итогами конкурса некоторые члены нацсовета. Так проще будет без всяких обсуждений и т.д. Вот тогда демократия и верховенство закона в нашем государстве возымеет действие!!!
Куля
5074 дн. тому
Говорят еще президент Ющенко уволил с должности члена нацсовета Лясовского, одного из руководителей пятого канала изза его инициативы проводить подобные заседания без необходимого по закону кворума...
Правдолюб
5074 дн. тому
Господа журналисты с "5-го" канала! О какой угрозе вашему каналу говорите? Вы ведь знаете, что так назывеемом на заседании Нацсовета в январе этого года были всего несколько действующих тогда членов Нацсовета. Тоесть там небыло кворума для проведения заседания и принятия решений по таких важных вопросов как подведения итогов конкуса. Умоляю Вас, разберитесь и не спекулируйте темой установления цензуры, давления на СМИ. Вы же этим только компрометируете защитников СМИ. Иначе когда действительно, возможно, новая власть захочет установить цензуру, то на защиту журналистов никто не встанет... И виноваты в этом будете именно ВЫ!!!!!
Серго
5074 дн. тому
Хорошо, хоть не написали о наступлении на свободу слова, цензуре и прочем. А дали понять: два тв-олигарха не могут или не хотят договориться мирно.
Отару
5074 дн. тому
Очень точно схвачена суть происходящего!! Не дадите 20 щт. 10 ватыіх частот-умрем от голода и безденежья! Мне кажется, что менеджмент каналов "потратил" определенные суммы денежек для проталкивания нужного решения по конкурсу, а теперь перед "инвесторами" надо как-то оправдаться.Вот и подняли шум об ущемлении.
Otar Dovzhenko
5075 дн. тому
Шановна сільрадо, пише вам власник 10 гектарів рільної землі. Якщо ви відмовите мені у виділенні ще 10 соток, мені загрожує голодна смерть.
drongo54
5075 дн. тому
И правильно И ПОДЕЛОМ 5 каналу. УРРРРААА ТОВАРИШИ!!! ПОМОЖЕМ НАШЕМУ И ВАШЕМУ ПРЕЗИДЕНТУ УБРАТЬ ВСЕ НЕНУЖНЫЕ КАНАЛЫ. ТОЛЬКО ИНТЕР ТОЛЬКО ПЕРШИЙ НА ПЕРЕДОВУЮ. ВСЕ ОСТАЛЬНЫЕ КАНАЛЫ - ГЕТЬ!!! ДА ЗДРАВСТВУЕТ ДЕМОКРАТИЧЕСКАЯ РЕСПУБЛИКА УКРАИНА!!!
вепрь
5075 дн. тому
Ну зачем же вводить в заблуждение народ? Кого это "знищувати" собираются? Ведь 5 канал лицензии на частоты от 27 января еще НЕ ПОЛУЧАЛ!!! И не работает канал на этих 10-ти ваттных передатчиках!! За 5 последних лет канал получил больше всего частот в Украине!! А Хорошковский правильно делает, т.к. получают под брендом 5 канал лицензии две юр.структуры НБМ и "ТВ-экспресс".Не успев получить лицензии на 10-ватт, тут же переоформляют повышение мощности передатчиков в 10-50 раз!!! А заплатили за 10 ватную лицензию всего 3000 грн. Разобраться бы НацСовету с 5 каналом!
Комментатор
5075 дн. тому
Идиоты! Да ведь это один из лучших каналов! Что нынче выбирает телезритель Украины? RTVI, "НТВ-Мир", "Ностальгию", российский "Культура", СТБ, Перший национальний и 5 канал! где хоть что-то мыслят и есть журналистика мнений, в отличие от разного рода телепобрякушек. Вот насмешим целый мир, если 5-й уничтожат!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду