Аналітики занепокоїлися майбутнім 3D-фільмів

18 Серпня 2010
18384
18 Серпня 2010
12:11

Аналітики занепокоїлися майбутнім 3D-фільмів

18384
Аналітики занепокоїлися майбутнім 3D-фільмів

Технологія 3D стала рятівником кіноіндустрії, але одразу ж після того, як вона допомогла «Аватару» побити касові рекорди ($2,73 млрд), в аналітиків з'явилися побоювання щодо її перспектив. Вони вважають, що Голівуд поставив цей прибутковий формат у небезпечне становище, пише газета The Financial Times.

 

Кілька стрічок потрапили до топу наймасовіших картин цього року, включно з Alice in Wonderland («Аліса в країні чудес») та Clash of the Titans («Битва титанів»). Однак низка наступних 3D-фільмів зібрала дуже скромний бокс-офіс. Зокрема - Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (сиквел «Кішок проти собак»), що з тріском провалився, та Step Up 3D, що зібрав менше, ніж перші два фільми трилогії, випущені у 2D.

 

Голлівудським студіям подобається 3D, оскільки глядачі готові платити за нього преміальну ціну. Тож зазвичай квитки на 3D коштують на 50% більше, ніж на 2D. Саме цей факт змушує аналітиків сумніватися в тому, що апетит на 3D втримається, особливо якщо фільми не дуже захопливі. «Студії та кінотеатри завищують квитки на 3D-фільми. Чому реліз у 3D та необхідність одягати окуляри має коштувати більше?», - вважає аналітик BTIG Research Ричард Грінфілд.

 

Його колеги додають, що кількість релізів у 3D стала вже завеликою. «Студії мислять дуже короткими періодами. Вони усі заскочили у вагон 3D, але забувають про те, що насамперед вони мають розповідати у фільмі цікаву історію», - зазначає Брендон Грей, президент Box Office Mojo.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18384
Читайте також
10.08.2010 08:37
Евгения Продаева
23 186
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Squall
5155 дн. тому
3D вже приходив у кінематограф 3 чи 4 рази, кожного разу як від становився більш довершеним. Але кожного разу інтерес з часом вщухав, хоча но то були причини(у 70х наприклад - через появу комп'ютерних спецефектів, які усіх заманювали і без 3D). На цей раз 3D міг би закріпитись за рахункок появи домашніх 3D-телевізорів, але судячи з опитувань у Японії та США, зацікавленість недостатня для того, щоб виробництво 3D-контенту для перегляду удома стало рентабельним....Може через років 10 щось знов придумають...)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду