Голівудські фахівці з 3D-анімації допомагають створювати технічну базу на одній з київських кіностудій

8 Вересня 2008
3926
8 Вересня 2008
15:18

Голівудські фахівці з 3D-анімації допомагають створювати технічну базу на одній з київських кіностудій

3926
Голівудські фахівці з 3D-анімації допомагають створювати технічну базу на одній з київських кіностудій

На одній з нових київських кіностудій створюється база для розвитку індустрії 3D-анімації із залученням фахівців з Голлівуду.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН генеральний продюсер нового повнометражного мультиплікаційного фільму  «Лапи і Шнури» (сценарій для якого написав автор  «Мадагаскару» і  «Лісової братви» Біллі Фролік) Михайло Дудко.

У той же час він залишив у секреті, на якій конкретно кіностудії створюється спеціальне технічне оснащення і проводиться робота з підготовки вітчизняних фахівців до створення 3D-анімації, підкресливши, що головним є на сьогодні сам прецедент створення в Україні індустрії за голлівудською технологією. З цією метою до Києва запрошений для роботи фахівець Голлівудської кіностудії  «CG Supervisor» (CG-супервайзер), який відповідає за технічну частину реалізації проектів, Яків Батлер. Він працював над такими проектами, зокрема, як:  «Гарі Поттер»,  «Матриця 2-3»,  «Людина-павук»,  «Сезон полювання»,  «Лісова братва»,  «Бі Муві»,  «Полярний експрес».

Я.Батлер підкреслив на прес-конференції, що для нього дуже цікаво розвинути індустрію 3D-анімації за технологією Голлівуду в Україні. Головною метою на сьогодні для нього є навчити і підготувати українських фахівців, щоб надалі тут реалізовувалися подальші анімаційні проекти за даною технологією. Він зазначив, що досі нею не володіють ні в жодній з країн СНД і Європи.

 «Крім самого мультфільму ми даємо людям дуже цінні знання, ми створюємо фахівців. У житті країни, мені здається, це має бути цікавий факт», - сказав Я.Батлер. Він також розповів, що технічна система в Києві створюється (з березня цього року) з використанням найкращих технічних елементів у створенні анімаційних фільмів, використовуваних провідними американськими студіями.

 «Вже вона, система, в багатьох аспектах на рівні, а в деяких випадках навіть краще, ніж схожі системи в Лос-Анджелесі», - заявив Я.Батлер.

Сьогодні над створенням мультику  «Лапи і Шнури» працюють близько 100 чоловік. Як зазначив М.Дудко, до створення аніме залучені й інші відомі фахівці з Голлівуду.  «Технологія, яку використовуємо тут, голлівудська. Мається на увазі, що з наших людей роблять фахівців голлівудського рівня. А це не лише знання, це підхід до роботи і багато чого іншого», - підкреслив генпродюсер.

Учасники прес-конференції відмовилися розповісти історію нового мультика, пояснивши, що вона має бути сюрпризом для глядача. Але, за словами М.Дудка, історію можна було б порівняти з коктейлем з фільмів  «Аліса в країні чудес»,  «Чарівник країни Оз», але вона є все ж таки оригінальною. М.Дудко повідомив, що в картині немає персонажів-людей.

Прогнозується, що закінчити випуск фільму зможуть протягом 1-1,5 року. Де вперше покажуть мультик - поки що невідомо.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3926
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду