Податкова арештувала майно «Чорноморської ТРК»

10 Серпня 2010
25016
10 Серпня 2010
17:53

Податкова арештувала майно «Чорноморської ТРК»

25016
Податкова арештувала майно «Чорноморської ТРК»

На майно ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» накладений арешт. Відповідну постанову в понеділок, 9 серпня, видав слідчий податкової міліції управління Державної податкової адміністрації в АР Крим, повідомила «Дзеркалу тижня» президент «Чорноморської ТРК» Тетяна Красикова.

 

За її словами, арешт накладений на будинок, у якому перебувають редакції та апаратно-студійні блоки телекомпанії та радіо «АСоль», автомобілі й, як сказано у постанові, «на все майно, де б воно не перебувало».

 

«З початку липня податкова міліція перевіряє господарську діяльність ЧТРК. Наскільки мені відомо, жодних кримінальних справ - ні щодо посадових осіб телерадіокомпанії, ні за фактом якихось правопорушень - за результатами цієї перевірки на сьогодні немає», - сказала пані Красикова.

 

«З постанови про накладення арешту на майно ЧТРК випливає, що це відбувається в рамках "чужої" кримінальної справи. Податкова міліція підозрює нас у тому, що ми проводили безтоварні угоди, чим завдали шкоди державі на суму 6,7 мільйона гривень, і подачі недостовірних даних у податкових деклараціях», - пояснила вона.

 

Тетяна Красикова не погоджується з такими висновками й стверджує, що поставлені під сумнів угоди легко перевірити: «Ми для своїх потреб придбавали телекамери, орендували приміщення, орендували засоби, які дозволяють нам передавати сигнал, наприклад, ПТС, котра орендувалася для телемарафонів. Все це було, і якщо потрібно, ми можемо це довести й показати. У нас є всі документи, є всі акти виконаних робіт і є в наявності те, що ми придбавали. Але, схоже, нас просто не хочуть чути».

 

«Чорноморська ТРК» має намір оскаржити постанову про накладення арешту на своє майно і заявляє про неправомірне втручання в господарську діяльність.

 

«Я можу вважати це черговою спробою влади якимсь чином виключити ЧТРК із інформаційного простору або ускладнити її роботу. Тому що з початку цього року нас нескінченно перевіряють. Зараз нас перевіряє податкова міліція і уже 5 місяців нас перевіряє УБЕП», - каже президент «Чорноморки».

 

Вона зазначає, що спроби блокування роботи ТРК чинилися під час виборчих компаній у 1998-му, 1999-му, і у 2004 роках.

 

У управлінні ДПА в АРК і податковій міліції управління відмовляються надавати інформацію щодо ситуації навколо арешту майна «Чорноморської ТРК». Як повідомив прес-офіцер податкової міліції Артур Мазін із посиланням на керівництво, «жодних коментарів із цього питання ми поки не даємо».

 

«Чорноморська ТРК» покриває цілодобовим мовленням всю територію АРК і міста Севастополь. Засновниками є юридичні особи, але контроль, через афілійовані структури, належить нардепу Андрію Сенченку (БЮТ).

 

Нагадаємо, податкова, яка регулярно оприлюднює список ЗМІ, які перевірятиме, не попереджала, що перевірятиме «Чорноморську ТРК» у третьому кварталі 2010 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25016
Читайте також
13.08.2010 12:59
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
24 031
11.08.2010 12:26
для «Детектор медіа»
26 617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду