detector.media
10.08.2010 17:53
Податкова арештувала майно «Чорноморської ТРК»

На майно ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» накладений арешт. Відповідну постанову в понеділок, 9 серпня, видав слідчий податкової міліції управління Державної податкової адміністрації в АР Крим, повідомила «Дзеркалу тижня» президент «Чорноморської ТРК» Тетяна Красикова.

 

За її словами, арешт накладений на будинок, у якому перебувають редакції та апаратно-студійні блоки телекомпанії та радіо «АСоль», автомобілі й, як сказано у постанові, «на все майно, де б воно не перебувало».

 

«З початку липня податкова міліція перевіряє господарську діяльність ЧТРК. Наскільки мені відомо, жодних кримінальних справ - ні щодо посадових осіб телерадіокомпанії, ні за фактом якихось правопорушень - за результатами цієї перевірки на сьогодні немає», - сказала пані Красикова.

 

«З постанови про накладення арешту на майно ЧТРК випливає, що це відбувається в рамках "чужої" кримінальної справи. Податкова міліція підозрює нас у тому, що ми проводили безтоварні угоди, чим завдали шкоди державі на суму 6,7 мільйона гривень, і подачі недостовірних даних у податкових деклараціях», - пояснила вона.

 

Тетяна Красикова не погоджується з такими висновками й стверджує, що поставлені під сумнів угоди легко перевірити: «Ми для своїх потреб придбавали телекамери, орендували приміщення, орендували засоби, які дозволяють нам передавати сигнал, наприклад, ПТС, котра орендувалася для телемарафонів. Все це було, і якщо потрібно, ми можемо це довести й показати. У нас є всі документи, є всі акти виконаних робіт і є в наявності те, що ми придбавали. Але, схоже, нас просто не хочуть чути».

 

«Чорноморська ТРК» має намір оскаржити постанову про накладення арешту на своє майно і заявляє про неправомірне втручання в господарську діяльність.

 

«Я можу вважати це черговою спробою влади якимсь чином виключити ЧТРК із інформаційного простору або ускладнити її роботу. Тому що з початку цього року нас нескінченно перевіряють. Зараз нас перевіряє податкова міліція і уже 5 місяців нас перевіряє УБЕП», - каже президент «Чорноморки».

 

Вона зазначає, що спроби блокування роботи ТРК чинилися під час виборчих компаній у 1998-му, 1999-му, і у 2004 роках.

 

У управлінні ДПА в АРК і податковій міліції управління відмовляються надавати інформацію щодо ситуації навколо арешту майна «Чорноморської ТРК». Як повідомив прес-офіцер податкової міліції Артур Мазін із посиланням на керівництво, «жодних коментарів із цього питання ми поки не даємо».

 

«Чорноморська ТРК» покриває цілодобовим мовленням всю територію АРК і міста Севастополь. Засновниками є юридичні особи, але контроль, через афілійовані структури, належить нардепу Андрію Сенченку (БЮТ).

 

Нагадаємо, податкова, яка регулярно оприлюднює список ЗМІ, які перевірятиме, не попереджала, що перевірятиме «Чорноморську ТРК» у третьому кварталі 2010 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY