“Такі Справи” пікетували податкову міліцію

18 Серпня 2005
929
18 Серпня 2005
11:58

“Такі Справи” пікетували податкову міліцію

929
“Такі Справи” пікетували податкову міліцію
Трудовий колектив литовського дочірнього приватного підприємства видавничого і поліграфічного центру “Такі справи” провів мітинг і пікетування податкової міліції Солом’янського району міста Києва, куди генеральний директор підприємства Олександр Данилов був викликаний на допит як обвинувачуваний кримінальній справі, порушеній за минулої влади, закритій за відсутністю складу злочину і відновленій нещодавно під тиском Генеральної прокуратури України. Під час мітингу було зачитано символічний наказ від колективу “Таких справ” як частини єдиного джерела влади народу. Президентові Ющенку наказано ліквідувати податкову міліцію, як він обіцяв під час Помаранчевої революції.

Учасники пікету тримали наступні гасла: “Був податковий терор — настав податковий маразм”, “Посилення податкового жиму — це відновлення минулого режиму”, “Хоч нова з’явилася в нас влада — та стара триває клоунада”, “Нахлібники! Не заважайте працювати!”, “Ні!” податковому та прокурорському шантажу”, “Податківці! Служіть народу і закону, а не шантажисту прокурору”, “Литовські інвестиції застрягли у міліції”.

Учасники мітингу виступили проти політики податківців, які під тиском Генеральної прокуратури України намагаються перешкодити литовському інвестору “Таких справ” ЗАТ “Tokios Tokelės” захистити свої права у Міжнародному центрі вирішення інвестиційних спорів. Це сталося після того, як видавництво 2002 року надрукувалося книжку про Юлію Тимошенко. Тоді сама пані Тимошенко і очолювана нею партія “Батьківщина” виступала на захист “Таких справ”.

Литовський інвестор звернувся до міжнародного інвестиційного суду після того, як ДПА України розпочала політичний тиск проти “Таких справ”. Генеральний директор “Таких справ” Олександр Данилов змушений був виїхати до Литви, де отримав статус політичного біженця. Після Помаранчевої революції він повернувся додому, отримавши запевнення керівництва країни про припинення політичних репресій. Репресії поновилися після того, як литовський інвестор відмовився на вимогу високо посадовців Генеральної прокуратури України відкликати позов з міжнародного суду.

За інформацією прес-служби ВПЦ "Такі Справи"

Читайте також:

Міністерство юстиції відкинуло пропозиції “Таких Справ” про мирне врегулювання конфлікту

“Такі Справи” збираються пікетувати податкову

“Такі Справи” звернулися до іноземних дипломатичних представництв

Генеральний директор “Таких Справ” відбув семигодинний допит

Генеральный директор издательского дома "Такі справи" А.Данилов обвиняет Генпрокуратуру в шантаже

На допит викликали гендиректора видавничого дому "Такі справи"

Податкова міліція скасувала допит гендиректора “ТАКИХ СПРАВ”

"Такі справи" отказались от мировой по иску к Украине на 65 миллионов

Олександр Данилов: тиск на "Такі справи" продовжується

Власник “Таких справ” обурений мовчанням уряду з приводу мирного врегулювання міжнародного інвестиційного спору

Закрито справу проти гендиректора АПЦ "Такі справи" Олександра Данилова
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду