detector.media
21.07.2010 17:39
Сергієві Андрушку відмовили в порушенні кримінальної справи, навіть не вислухавши охоронців президента

Прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила журналісту СБУ Сергію Андрушку у відкритті справи щодо перешкоджання його професійній діяльності, не опитавши охоронців президента. Про це  повідомляє  «Українська правда».

 

 За інформацією видання, у постанові прокуратури йдеться про те, що у дослідчої перевірки свідчення давав сам Андрушко і оператор СТБ Богуславський, а от «військовослужбовці, які брали участь в інциденті» не з'явилися на опитування.

 

Це при тому, що на адресу Управління державної охорони було направлено запит щодо забезпечення явки охоронців. Крім того, у постанові прокуратури сказано, що під час конфлікту з охоронцями президента Андрушко не надав співробітникам УДО «оформлену належним чином перепустку, яка б дозволяла прохід на зйомку президента».

 

Однак у коментарях «УП» Сергій Андрушко зазначив, що жодної перепустки у нього ніхто не вимагав, а допуск журналістів до президента здійснювався на основі акредитації: «Я не знаю, про що йде мова. Жодних перепусток для зйомки президента немає. Акредитуються журналісти зазвичай, просто показуючи посвідчення».

 

Також пан Андрушко повідомив, що найближчим часом планує подати скаргу на рішення Голосіївської прокуратури, яким було відмовлено у відкритті кримінальної справи.  

 

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував до Сергія Андрушка силу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY