Хілларі Клінтон: Вимога свободи преси має йти від людей, а не тільки від журналістів

3 Липня 2010
17535
3 Липня 2010
01:32

Хілларі Клінтон: Вимога свободи преси має йти від людей, а не тільки від журналістів

17535
Хілларі Клінтон: Вимога свободи преси має йти від людей, а не тільки від журналістів

Свобода преси має бути вимогою всіх громадян, а не лише журналістів. Про це сказала державний секретар США Хілларі Клінтон в інтерв'ю Савіку Шустеру 2 липня в програмі «Шустер live», закликавши український народ зрозуміти, що вільна преса є кращою гарантією їхніх прав.

 

Пані Клінтон погодилася з ремаркою Савіка Шустера про те, що відсутність інституцій, свободи преси може призвести до втрати суверенної країни України, і нагадала, що під час зустрічі та прес-конференцій з міністром закордонних справ та президентом Україна  підкреслювала, наскільки критичною є повага фундаментальних прав.

 

«Свобода преси, свобода зібрань - це ті головні елементи, підтримки яких очікують люди. Звичайно, я дуже ретельно стежу. Тому що хочу бачити, як Україна прогресуватиме. Не хотілося б бачити будь-який поступ назад у сфері свобод», - сказала Хілларі Клінтон.

 

У свою чергу Савік Шустер зауважив, що коли він приїхав до України після помаранчевої революції, відчув, що свобода преси - це справжнє досягнення, яке в основному залишалося єдиним реальним досягненням. «А зараз мої колеги-журналісти дуже занепокоєні. Я хочу сказати вам про це особисто: свобода преси тепер начебто дозується. Вона вже не така відкрита. Чи готові США як лідер західної демократії іти далі?», - запитав журналіст.

 

«Ми дуже чітко висловлювали: ми очікували, що цей уряд або уряд будь-якої демократії має захищати основні права, особливо свободу преси. І ми просили деяких гарантій та дій, які б дали нам впевненість, що ці свободи поважають. Таким чином, я думаю, зрозуміло, що США та Європа дуже сильно підтримують свободу преси», - відповіла пані Клінтон.

 

«Але мені здається, від самого народу внутрішньо залежить, щоб він цього вимагав. Це не може бути тільки у сфері журналістики. Це має бути вимогою від людей, які розуміють, що вільна преса є кращою гарантією їх власних прав. Я також закликаю український народ, щоб він це зрозумів», - додала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17535
Читайте також
05.07.2010 17:57
Сергей Сидоренко, «Коммерсантї-Украина»
32 022
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
5052 дн. тому
Какая Хилари умничка. Хоть кто-то на западе понял, что "Стоп цензуре!" - наменклатурный "клуб" выскочек, занимающихся самопиаром.
atos
5052 дн. тому
Сказанное Х. Клинтон - "свобода прессы должна исходить от народа",сейчас каждый будет трактовать по своему. То что СМИ сейчас практически занимаются ТОЛЬКО СОБОЙ--ПРАВДА. Им все мало свободы,идут жалобы в ПАРЕ,ЕС,лично обращаются к Президенту,пытаются ему одеть майку " СТОП ЦЕНЗУРЕ",а сейчас еще канал ТВi обратился с письмом к Х. Клинтон. Ввесь этот позор не выдерживает критики. Бестыжее хамство. Представим себе,что президент вмешался бы в эту ссору и дал бы команду кому то помочь--томуже ТВi. На другой же день его бы обвинили во вмешательстве в дела прессы. У нас это не трудно предсказать. Сейчас в Западных районах страны ,и на Юге тоже, сложились катастрофические погодные условия и кто то видел или читал как наши журналисты на местах помогают страдающим людям. Конечно,местные журналисты там есть,а кто то из центра,из "обиженных цензурой" бывает там??? Легче с микрофоном бегать и совать его в лицо какому-нибудь депутату или министру,чем лазить в резиновых сапогах и помогать разгребать завалы в деревнях. Да, на этом сейчас много не заработаеш,легче по дачам лазить ,в замочные скважины подсматривать,у кого страусинные туфли,часы с драг. камнями ит.д. Кто к кому в гости ходит. У нас с этим проблем нет. Правда,несколько дней назад видел всеже журналистку,кажется ее фамилия Т.Матерчук, которая действительно засветилась в какой то деревне и брала интервью у старушек сидящих на скамеечках. Вот они ей всю правду-матку выкладывали.Помогла ли она чем то,но людям приятно что кто то интересуется их житьем -бытьем. Больше бы таких примеров. Но надежда есть . Скоро начнется предвыборная горячка и пойдут за голосами этого "лектората" вся журналисткая рать.Это вроде время ЖАТВЫ--там хорошо можно заработать. Успеха Вам наши "просветители!.
Drahoman
5053 дн. тому
Абсолютно слушна думка Клінтон. Народ має те, що він обрав, народ має ту літературу, котру читає, народ має те телебачення, котре дивиться. І ніхто не хоче визнати, що наш народ, на відміну від усіх інших нетрипільських народів, має свої преференції.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду