Екс-президент НТКУ Олександр Савенко очолив КДР ТРК

30 Червня 2010
30482
30 Червня 2010
18:28

Екс-президент НТКУ Олександр Савенко очолив КДР ТРК

30482
Екс-президент НТКУ Олександр Савенко очолив КДР ТРК

Екс-президент Національної телекомпанії України Олександр Савенко став генеральним директором ДО «Київська державна регіональна телерадіокомпанія» (КДР ТРК). Як повідомляє Державний комітет телебачення та радіомовлення, 30 червня його визнано переможцем конкурсного відбору. До цього пан Савенко протягом року працював першим заступником генерального директора ДТРК «Культура».

 

Загалом у конкурсному відборі на посаду гендиректора КДР ТРК брали участь дев'ять кандидатів, серед них Олександр Савенко (телеканал «Культура»), Зураб Аласанія (Харківська ОДТРК), Володимир Земляний (УТР), Григорій Южда і Олександр Опанасенко (КДР ТРК) та інші. Згодом в. о. гендиректора Григорій Южда зняв свою кандидатуру.

 

Нагадаємо, 3 березня Держкомтелерадіо оголосив конкурс на заміщення посади генерального директора КДР ТРК, яка стала вакантною після звільнення Віктора Пасака у грудні 2009 року у зв'язку із закінченням терміну контракту. Конкурс був призначений на 15 квітня, але був скасований, а в. о. гендиректора Віктор Павлюк усунутий від роботи. Тимчасово обов'язки керівника почав виконувати заступник гендиректора Леонід Мужук. 14 квітня в. о. гендиректора був призначений Григорій Южда.

 

21 квітня Державний комітет телебачення та радіомовлення України повторно оголосив проведення конкурсного відбору на посаду генерального директора Державної організації «Київська державна регіональна телерадіокомпанія». Конкурс проводився 28 травня, підсумки конкурсна комісія підбила 30 червня. 

 

Біографічна довідка:

Олександр Миколайович Савенко народився 23 лютого 1955 року в місті Лубни Полтавської області в сім'ї службовців. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т.Шевченка (1973-1978 роки).

 

У 1978-1980 роках - редактор періодичних видань Товариства культурних зв'язків з українцями за кордоном.

 

У 1980-1990 роках - завідувач відділом, відповідальний секретар газети «Ньюс фром Юкрейн».

 

У 1990-1991 роках - редактор Київської міської профспілкової газети «Спілка».

 

1991-1992 роках - перший заступник головного редактора тижневика Спілки журналістів України «Дума».

 

З листопада 1992 року - головний редактор газети «Київський вісник».

 

З 8 серпня 1994 року - президент Державної телерадіомовної компанії України.

 

З лютого 1995 року по серпень 1996 року - заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України - президент Національної телекомпанії України.

 

З грудня 1996 року по квітень 1999 року - заступник міністра інформації України - генеральний директор Державного інформаційного агентства України.

 

З квітня 1999 року по лютий 2000 року - голова Держкомітету телебачення і радіомовлення України.

 

З лютого 2000 по березень 2003 року - керівник управління з питань взаємодії із засобами масової інформації та органами державної влади Адміністрації Президента України.

 

З березня 2003 по лютий 2005 - президент Національної телекомпанії України.

 

З лютого 2005 по липень 2009 займався зв'язками з громадськістю, ЗМІ й органами державної влади.

 

З 1 липня 2009 року по теперішній час - перший заступник генерального директора державної телерадіокомпанії «Культура».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30482
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Савенко вор
4996 дн. тому
Жуть
журналіст
5045 дн. тому
Ви вже написали заяву? Туди вам і дорога!!!!!
ПРАВДА
5048 дн. тому
Ми також добре знаємо цю особь - хоч зараз заяву пиши, або петлю на шию. А ТИ значить такий журналіст, як і сам савенко. А справу він точно СВОЮ знає! Стережіться!
Що далі?
5051 дн. тому
За НТКУ теж багато хто брався. А оскільки всі керівники починають реформи із скорочень, ентузіазму у людей не додається. Які там сценарії та монтажі, коли не знаєш, чи працюватимеш завтра. Якби хоч одна руйнація дощенту закінчилася побудовою нової, прекрасної будівлі! На жаль. Знищують і те, що варто було уваги.
журналіст
5051 дн. тому
Добре знаю Олександра Миколайовича. Скажу одне - розумна та інтелегентна людина. Знає свою справу. Маю сподівання, що йому вдасться вивести кдртрк з прірви.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду