Уряд хоче змінити гендиректора КДРТРК Пасака на Павлюка

27 Травня 2009
20679
27 Травня 2009
17:35

Уряд хоче змінити гендиректора КДРТРК Пасака на Павлюка

20679
Уряд хоче змінити гендиректора КДРТРК Пасака на Павлюка

За інформацією джерела «Детектор медіа», на адресу керівництва Державного комітету телебачення і радіомовлення надійшов лист від першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова із проханням призначити генеральним директором Київської державної регіональної телерадіокомпанії Віктора Павлюка.

 

Зараз Віктор Павлюк обіймає посаду першого заступника гендиректора цієї телекомпанії, засновником якої є Держтелерадіо. У минулому він пішов з посади першого віце-президента Національної телекомпанії України після скандалу навколо ток-шоу «Толока».

 

Тимчасовий виконувач обов'язків голови Держтелерадіо Анатолій Мураховський повідомив ТК, що до завершення контракту чинного генерального директора КДРТРК Віктора Пасака (наприкінці 2009 року) про зміну керівництва телекомпанії не може йтися. «Призначення на посаду керівника державної телерадіокомпанії має відбуватись за конкурсом, який ми оголосимо, відповідно до постанови Кабміну, завчасно, і проводитимемо засідання конкурсної комісії», - сказав він. Однак на запитання, чи справді до Держтелерадіо надійшов такий лист від Олександра Турчинові, пан Мураховський відповів: «Можливо. До нас надходить дуже багато пошти».

 

«Я Віктора Володимировича не підсиджую, але коли оголосять конкурс, то я в ньому обов'язково братиму участь, - сказав ТК Віктор Павлюк. - У листі не йшлося про негайне заміщення, а про те, щоб у разі вирішення кадрових питань був зроблений такий вибір. Я не був ініціатором цього листа. Це було колективне звернення 20 депутатів до Олександра Турчинова, а він уже попросив Держтелерадіо. Я думаю, що таким чином депутати хотіли заздалегідь вирішити кадрове питання, яке ще як мінімум півроку не на часі».

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення планував запровадити посаду ще одного першого заступника генерального директора Київської державної регіональної телерадіокомпанії й рекомендував призначити на цю посаду депутата Київської облради (фракція Блоку Юлії Тимошенко) Олександра Великоднього. Призначити пана Великоднього рекомендували Київська облрада та Кабмін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20679
Читайте також
02.06.2009 14:00
Наталія Данькова
20 947
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
блуждающий
5434 дн. тому
Зайдите на вільний форум ветка - КДРТРК и почитайте о руководстве Комитета и Пасаке. Очень интересно
Знающий
5443 дн. тому
Я впевнений, що відразу після результатів перевірки КРУ, знайдеться багато підстав для того, щоб звільнити посаду раніше закігчення терміну контракту, навіть прийдеться Державі повернути кошти, які закрисятничав пан Пасак разом з главбухшою:))) Але цікаве інше, що поряд з цими авантюристами можна буде поставити поруч імена І.Чижа, А.Мураховського, Є.Прутника, які знали про вказану авантюру з японським кридитом і отримували свій відсоток від державних коштів, благо їх вистачило на всіх:))) Велике прохання пану Сивульському поряд з перевіркою КДРТРК здійснити перевірку і Держкомтелерадіо, а підстав для того, що Мурахівський пішов не на пенсію а на інші поселення дуже багато, це і тендери і розкрадання японського кредиту:))) Україна має знати своїх Героїв, благо вони дають для цього підстави: 16 мільйонів доларів США це я думаю не маленька сума, а поруч з кризою, то можна нагодувати цілу область:))) Пасак зараз метушиться телефоную всім "друзям", але вони чомусь не можуть йому допомогти, навіть Мурахівський, який звертався у всі кабінети і то не зміг почути обіцянок все владнати, тому що на цей раз за Вас взялися серьйозною. Чекайте на продовження...
Шось
5445 дн. тому
На кадеері вічний капець. Керівництво усіляко відмиває у працівників КДРТРК гроші: Відрядження за свій рахунок. Головний редактор нови постійно п"яний. Є у нього такаа цікава звичка чіплятися до молодих журналісток. про ведучих новин я взагалі мовчу!
следователь_знающему
5446 дн. тому
Это и есть личный "рабочий". Хотел бы встретиться лично. Гарантирую нераспространение информации о Вашей личности. Звоните, предлагайте место.
Человек ниоткуда
5446 дн. тому
Уважаемые сотрудники КДРТРК! Вы бы встретились в своей курилке, да вылили все накопившееся. В целом же говорить не о чем. Канал неинтересный (за исключением нескольких очччень душевных программ, но фон их отравляет, а потому до массового зрителя они не дойдут). А ведь вы альма-матер всея украинских каналов, а удержать интерес к знаменитой марке "Киев-1, Крещатик, 26" не смогли. До и пОдростки у вас в прямых эфирах нагловатые. На День Победы девчушка так по-хамски заткнула звонившего в студию. Он был умнее и образованнее его, но властительница эфира указала ему на дверь. От страха и бессилия. Там, где взрослый бы поспорил, глупый ребенок показал весь уровень журналистов КДРТРК. Грустно.
Знающий
5447 дн. тому
Следователю. Напиши робочий номер телефону:)))
Знающий
5448 дн. тому
В продовження теми дня! Досить цікавою фігурою в КДРТРК є Стратійчук Віра, яка є начеб-то і головним бухгалтером і заступником генерального директора працює не покладаючи ні рук ні ніг, і в телекомпанії працює і в Асоціації Україна-Куба працює, але правда на громадських засадах:))) А в мене знайомий колись розповідав історію, як йому порадили відправити дитину за 2000 доларів США на відпочинок на Кубу на цілий місяць, саме через асоціацію, а він сказав так ми ж не маємо відношення до програми Чорнобиля, в рамках якої відправляли дітей, а йому сказали що є така поважна жіночка-Вірочка, яка посприяє цьому, і навіть можна самому буде поїхати з дитиною відпочити, що за словами знайомого і відбулось, потім він те ж саме спрактикував на наступний рік... Досить багато питань можна задати згаданій особі, якій її патрон повністю довіряє вести всі фінансові розрахунки і яка знає дуже багато, але не вміє тримати язика за зубами:))) І взагалі вона багато чого знає, тому і має вже державну пенсію в розмірі 25000-30000 грн і розповідали здивування працівників пенсійного фонду коли вонипобачили які суми будуть їй платити, але бумажок дуже багато було, а з бумажками, як говорить народна мудрість ТИ - ЧЕЛОВЕК:)))
следователь_знающему
5448 дн. тому
Уважаемый, Знающий. убедительно прошу Вас перезвонить по номеру 80667629363!... Если Ваша информация подтвердиться, мы будет немедленно реагировать!...Кому есть что добавить к ситуации, так же жду звонка!
Kfkskf
5448 дн. тому
час розплати прийшов для тебе Пасак! Пожинаєш те, що посіяв. І в першу чергу, як ти поставився до людей, так і вони до тебе!
Сознательный
5449 дн. тому
Знающему, Обизнаному, Сотруднику - господа - не выносите мусор из избы! Ваши комитетские разборки интересны только вам. Создайте свой форум - и поливайте друг дружку хоть матом, хоть "коррупцией" и меряйтесь виновностью... На правах рекламы: site-ua.com, lnd.kiev.ua и другие опытные товарищи...
Посторонний
5449 дн. тому
А поливать друг друга грязью - стиль всех госструктур или только КДРТРК?.. И откуда "Знающий" столько знает?..
Обізнаний
5449 дн. тому
Знающему, але безграмотному Пасаку - пане, добудьте спокійно свій термін, а потім спробуйте працевлаштуватись хоч інде!
Знающий
5449 дн. тому
Матеріал зі статті...Щороку на інформаційну присутність в Україні Європейський Союз витрачає близько 13 мільйонів гривень, повідомляє «Медіабізнес». Про це повідомив Давід Стулік, координатор програм преси й інформації представництва Єврокомісії в Україні. За його словами, Єврокомісія фінансує в Україні телепрограму «Вікно в Європу» на 5 каналі, програму на радіо «Ера», друк щомісячника «Європейський бюлетень», дні Європи в Україні, освітні програми для журналістів, мережу шкільних Євроклубів тощо. «Коли ми починали свою роботу тут у 1993 році, фінансування було нульовим, тепер щороку воно зростає», - зазначив пан Стулік. У розвиток медійних проектів в Росії Євросоюз інвестує близько 1,7 млн євро щороку. Така велика сума, за словами голови відділу преси й інформації представництва Єврокомісії Деніса Даніілідіса витрачається в Росії зважаючи на розмір країни та інтелектуальність її молоді. В продовж теми дня... Цікаво через які тендери проводилось фінансування вказин програм, якщо через Держком. який є основним державним органом, який уповноважений на вказану діяльність, то цікаво було б дослідити, чи він проводився за участю пана Мурахівського, тому, щоминулого року, коли проводився тендер на освітлення діяльності НАТО то ті 1,5 мільйони гривень, які були виділені. чомусь через крики пана Мурахівського в телефонну слухавку, були виділені ТРК ЕРА:))) ці питання знову ж таки ми можемо переадресувати правоохоронним органам для відповідного реагування на діяльність пана Мурахівського та пана Курдіновича, який тримає руку на пульсі "проведення тендерів":)))
Знающий
5449 дн. тому
Доброго дня рідна Країна! В продовження теми відносно корупційних дій пана Мурахівського потрібно прослідкувати для правоохоронних органів його ступінь впливу на видавництво "Київська правда" та вивід в приватизацію майнового комплексу, в якому знаходяться декілька державних друкованих ЗМі і які були викинуті на вулицю, тому що вказана будівля займає 9000 м.кв. і була дуже цікава для пана Мурахівського, пана... як не дивно Великоднього, який входить до комісії з питань діяльності ЗМІ Київької облради, до останнього до речі зверталися представники ЗМІ, але віз і нині там, тому що... вказаний проект був ініційований паном Мурахівським , який пообіцяв трохи виділити метрів і для Великоднього. В продовження розвитку ситуації на КДРТРК дуже дивною виглядає смерть від інсульту головного інженера телекомпанії, який в свій час... проводив інсталяцію технічних комплексів, за які держава заплатила близько 5 000 000 доларів США, але як розповідають свідки по регіональним державним телерадіокомпаніям до них приїджав вказаний працівник зі своєю бригадою і за 1500 гривень він проводив дану інсталяцію, цікаво, куди саме пішли вказані вище мільйони і чому саме в час проведення перевірки КРУ 50 літній чоловік раптово мре? Чи пан Пасак буде знову судитися з Глав КРУ відносно того, що все на компанії нормально функціонує, а це все наклепи? Варто задуматися решті працівників телерадіокомпанії з ким їм приходиться працювати і саме головне заради чого? Бо після скандалів з паном Пасаком розповідають і помер головний інженер. Відносно того, що проводилась перевірка по телеканалу "Укртелефільм" то вона правильно проводилась, але отримавши вказівку її так і закрили, бо розповідають що в свій час зникло близько 200 стрічок, а хто за це має відповідати? При нормально поставленій роботі з боку і прокуратури і і нших правоохоронних органів, можна буде надіятися, що ми дізнаємось куди і з чиєї допомоги вони зникли, адже хтось на КДРТРК мав відношення до вказаної телекомпанії... Продовження в наступних серіях...
Знающий
5450 дн. тому
Так, скоро пану Мурахівському потрібно буде давати пояснення, чому всі тендери, які мають проводитися відкрито, проводяться через Курдіновича виключно для своїх ручних телерадіокомпаній, які відраховують 30% отриманих коштів саме для пана Мурахівського. Серед основних переможців досить часто зустрічається ТРК Ера, яка має вплив на пана Мурахівського через пана Прутника, який залишив там свої очі і вуха в якості Радника Голови пана Чебана, при тому що самого Голови немає, а є лише тимчасово виконуючий вже 2 роки пан Мурахівський, який тримається за посаду з останніх сил, оскільки наступний керівник його турне під зад, через його махінації з державними коштами. Можна зрозуміти вказаний вплив тому що пан Прутник є однопартійцем пана Деркача (При проведенні перевірки відносно проведення тендерів можна отримати перелік телерадіокомпаній які виступали частіше за всіх переможцями). Цікаво, куди дивиться прокуратура, МВС та СБУ відносно тих фінансових зловживань, яких допускають керівництво Держкому і чому Рахункова палата «не знаходить» зловживань, хоча фахівці знають про «механізм» вирішення тендерів і чому досить часто пан Мурахівський при їх проведенні виїджає у відрядження і за нього всі питання підписує пан Курдінович. Також хочеться дізнатися, чому ще не підписаний Мурахівським кошторис для працівників КДРТРК, а люди без нього не можуть отримати зарплатню. Пан Мурахівський сказав пану Пасаку, що він підпише лише тоді фінансовий документ для отримання коштів які держава виділяє коли останній згодиться на введення посади першого заступника КДРТРК. Чи на сьогодні вже не діє закон про кримінальну відповідальність для керівників держустанов, які мають заборгованість перед працівниками, але в цьому контексті потрібно питати я вважаю з Мурахівського. Цікаво чому так наполягає пан Мурахівський на введені посади першого заступника генерального директора КДРТРК? А все тому, що він дав чесне слово друзям на полюванні, що влаштує пана Великоднього на дану посаду, щоб мати собі тил при наступному знятті з посади для запасного аеродрому. Я думаю, що після того, коли пана Мурахівського знімуть з посади, потрібно здійснити повну перевірку фінансової діяльності Держкому і здійснити по його проведенню висновки, щоб решті було не заздрісно:)) Продовження слідує:)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду