КДР ТРК відмовилася від частоти 71,3 МГц у Києві, змінила концепцію і позбулася п’яти попереджень

30 Березня 2011
12140
30 Березня 2011
18:19

КДР ТРК відмовилася від частоти 71,3 МГц у Києві, змінила концепцію і позбулася п’яти попереджень

12140
КДР ТРК відмовилася від частоти 71,3 МГц у Києві, змінила концепцію і позбулася п’яти попереджень

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 30 березня переоформила п'ять ліцензії Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДР ТРК) у зв'язку зі зміною генерального директора Віктора Пасака на Олександра Савенка і складу редакційної ради.

 

Крім цього, компанія попросила вилучити з її ліцензії частоту 71,3 МГц у Києві (мережа УР-2). На цій частоті (потужність передавача 15 кВт) КДР ТРК мовила 2 год 36 хв на добу. «На трансляцію сигналу виділяється близько 40% від потреби, тому прийняли таке рішення (відмовитися від мовлення на цій частоті)», - пояснив членам Нацради Олександр Савенко.

 

Також КДР ТРК змінила програмну концепцію свого телевізійного мовлення. В основній супутниковій ліцензії (цілодобове мовлення) формат телеканалу змінився з інформаційно-публіцистичного на інформаційно-розважальний з фільмопоказом, обсяги власного виробництва знизилися з 83% до 60%, зменшилася кількість культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, розважально-музичних і дитячих програм, натомість додався фільмопоказ і збільшився обсяг інформаційно-публіцистичних програм.

 

Окрім переоформлення, Нацрада прийняла три рішення про скасування санкцій, винесених компанії. Як уточнили на брифінгу члени Нацради, загалом у КДР ТРК з 2000 року накопичилося п'ять попереджень. Усі вони зняті 30 березня.

 

Як писала ТК, у 2007 році КДР ТРК отримала попередежння за порушення закону про рекламу. У 2009 році Нацрада винесла попередження КДР ТРК за «Блуд» в ефірі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12140
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мар'яна Закусило
4782 дн. тому
Шановний Григорію, дякую і вам за те, що нас уважно читаєте!
Григорій
4782 дн. тому
Шановна Мар'яно! Друга частина мого коментаря стосувалась не Вас особисто, а попереднього дописувача під ім'ям "Александр", який абсолютно недоречно порівнював ситуатцію в КДРТРК з радіо "Мелодія". Думаю, що мої уточнення у першій частині коментаря (працювали ми на цій частоті чи ні) також на користь необізнаному читачеві. Дякую!
Мар'яна Закусило
4782 дн. тому
Шановний Григорію! Ми навели в новині ті пояснення компанії щодо мотивів відмови від 71,3 МГц, які були озвучені в Національній раді керівником компанії. Частоту з ліцензії вилучили? Вилучили! Щодо санкцій - де ви прочитали в новині, що компанію позбавляють ліцензій? Ми написали про те, що санкції скасовано. У чому ви бачите пересмикування?
Григорій
4782 дн. тому
Шановна "Телекритика"! Як можна відмовлятися від того, чого вже давно немає?! Передавач 71,3 МГц, який транслював на м. Київ і Київську область "Промінь", вимкнено ще у лютому 2009 року на прохання НРКУ, яка мовила тут 24 год. на добу. І саме через це його вирішили вилучити з ліцензії, а не тому, що немає коштів на трансляцію. Парадокс, але в ліцензії КДРТРК було записано, що ця компанія теж нібито повинна була мовити на 71,3 МГц 2,6 год. на добу. Скільки годин має доба? Правильно - 24! Тепер складіть 24 год. НРКУ+2,6 год. КДРТРК=26,6 год. на добу!!! Таке уткнула Нацрада... Тепер щодо попереджень. За одне попередження на одну ліцензію компанію не позбавляють ліцензії! А КДРТРК має загалом 6 ліцензій - 1 на супутникове ТБ, 3 на наземне ефірне ТБ і 2 ліцензії на радіомовлення (УР-1, УР-2 + 72,08 МГц). Порушення стосувалися різних ліцензій. Тому прохання не пересмикувати!
Александр
4782 дн. тому
5 предупреждений - за такое "обычную" компанию уже давно бы закрыли. Радио "Мелодию" растоптали и частоты раздерибанили "свои". А эта компания - государственная. Думаете, после отмены предупреждений они снова не будут нарушать? Вот так и будем жить еще много-много лет, в государстве, где правит криминалитет и наслаждается своей безнаказанностью.
fcw
4783 дн. тому
У мене звичайна антена - 16 українських каналів. Мешкаю за Києвом,але такого каналу немає! Де він мовить? Анахронічний канал "Київ" є, а от цього з абревіатурою катма....
Радіослухач
4783 дн. тому
Ось тільки на частоті 71,3 Мгц у Києві ЖОДНИХ трансляцій КДР ТРК ніколи НЕ БУЛО. Там взагалі вже більш ніж два роки немає ніяких трансляцій. Раніше був "Промінь". А КДР ТРК не було там НІКОЛИ. Можливо, кошти на трансляцію на цій частоті - оті "близько 40% від потреби" - дійсно виділялися, але куди вони йшли - то вже інше питання. Яке вам варто було б задати панові Савенку.
Н-ський
4783 дн. тому
Ага. Додалася нафталінна "Вечірня казка", де її носило?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду