КДР ТРК відновила мовлення на супутнику Hellas Sat 2. Поки що до 15 серпня

15 Липня 2010
13514
15 Липня 2010
14:23

КДР ТРК відновила мовлення на супутнику Hellas Sat 2. Поки що до 15 серпня

13514
КДР ТРК відновила мовлення на супутнику Hellas Sat 2. Поки що до 15 серпня

12 липня Київська державна регіональна телерадіокомпанія відновила трансляцію сигналу на супутнику Hellas Sat 2 у пакеті «Укркосмосу». Цю інформацію ТК підтвердив генеральний директор КДР ТРК Олександр Савенко.

 

За його словами, вдалося домовитися про поновлення співпраці з «Укркосмосом» до 15 серпня. «Ми вдячні нашим партнерам з "Укркосмосу", які пішли нам на зустріч, запропонували свою схему», - сказав він, не уточнюючи, про яку схему йдеться.

 

Водночас у КДР ТРК залишаються борги перед супутниковим оператором у сумі близько 900 тисяч гривень за четвертий квартал 2009 року і перше півріччя 2010-го. На друге півріччя, за словами пана Савенка, потрібно близько 1,5 млн гривень, оскільки зростають тарифи. «Що стосується бюджетного фінансування на трансляцію наших програм на друге півріччя, ми боїмося, що можемо опинитися в ситуації, коли на ці потреби взагалі з бюджету не буде фінансування. Доводиться розраховувати тільки на власні сили, і ми як можемо зараз ці кошти концентруємо», - додав він.

 

На запитання ТК, як КДР ТРК планує після 15 серпня вирішувати питання із супутниковим мовленням, Олександр Савенко відповів: «Ми разом з партнерами з "Укркосмосу" розробляємо декілька технічних варіантів, яким чином можна доставляти сигнал не лише через космос, а й по землі, щоб це було ефективніше з точки зору якості та фінансової вигоди».

 

Як повідомляла ТК, голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк  розраховує, що в державному бюджеті буде передбачене окреме фінансування на супутникове мовлення КДР ТРК.

 

Нагадаємо, КДР ТРК з 1 липня припинила мовлення на супутнику Hellas Sat 2 у пакеті «Укркосмосу». Новий генеральний директор компанії Олександр Савенко на прес-конференції 8 липня заявив, що повернення каналу на супутник є для нього одним із найголовніших питань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13514
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядец
5043 дн. тому
Не понимаю, кому из зрителей в Украине интересен Hellas Sat 2???? 95% антенн настроены на Сириус, Амос и Хотберд. Так что шлем КДР ТРК большой и пламенный привет!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду