detector.media
30.06.2010 11:40
НТКУ винна 88 млн гривень EBU, EuroNews та Концерну РРТ

На сьогодні заборгованість Першого національного становить понад 88 мільйонів гривень. Про це повідомляє генеральний директор каналу Єгор Бенкендорф у листі до ТК.

 

За його словами, ці борги накопичувались з 2007 року. Серед них заборгованість за послуги Концерну РРТ щодо трансляції програм Першого становить 28,1 мільйон гривень.

 

«Цей борг неоднорідний і враховує, наприклад, заборгованість перед Європейською мовною спілкою (EBU), вартість несплачених ліцензій на трансляцію подій, невиплату членських внесків і несплачені витрати на показ програм каналу EuroNews тощо», - наголошує пан Бенкендорф.

 

При цьому, за його словами, у 2010 році на виробничі потреби НТКУ отримав близько 100 мільйонів гривень, з яких понад 70 мільйонів становлять фонд заробітної плати з нарахуваннями, а ще 4,82 мільйони - комунальні  витрати. Саме тому, на думку гендиректора, власними силами погасити заборгованість канал буде не в змозі.

 

Пан Бенкендорф вважає, що наявність цієї заборгованості загрожує Першому каналу виключенням з EBU. Адже нещодавно НТКУ отримала лист від керівництва спілки з вимогою негайно сплатити усі борги.

 

Генеральний директор Першого сподівається на допомогу держави.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY