Журналісти ТСН зустрілися із Ганною Герман. На завтра призначено розмову з Олександром Ткаченком

6 Травня 2010
27601
6 Травня 2010
21:59

Журналісти ТСН зустрілися із Ганною Герман. На завтра призначено розмову з Олександром Ткаченком

27601
Журналісти ТСН зустрілися із Ганною Герман. На завтра призначено розмову з Олександром Ткаченком

Журналісти інформаційної служби ТСН каналу «1+1» зустрілися з заступником голови Адміністрації Президента Ганною Герман.

 

Предметом обговорення на зустрічі стали як відкритий лист журналістів ТСН щодо цензурних утисків на каналі, так і  реакція Ганни Герман на публічний виступ журналіста інформаційної служби «1+1» Мирослава Отковича, якому  не затвердили до зйомок тему про вислів президента по Голодомору.

 

За словами кореспондента ТСН Сергія Кудімова, Ганна Герман розпочала свою розмову з того, що президента звинувачено несправедливо, а також висловила підозру, що журналісти ТСН і їх відкритий лист є інструментами  маніпуляції у конфлікті проти неї. «З цих слів можна було здогадатися, що йдеться про її конфлікт із головою АП Сергієм Льовочкіним», - припустив Сергій Кудімов, і висловив загальне обурення колективу підозрами пані Герман.

 

За словами Мирослава Отковича, Ганна Герман перепросила за свої припущення, а також вибачилася перед ним особисто за те, що дозволила собі звинувачення в замовному характері його публікації замовлення з опозиційних штабів»).

 

«Ми не запрошували Ганну Герман, це було її рішення зустрітися із ТСН. Ми не закликали владу на допомогу - ми є однаково рівновіддаленими  і від влади, і від опозиції, і хочемо одного - працювати за професійними стандартами. Тому завтра ми маємо намір з'ясувати правила гри із генеральним директором каналу Олександром Ткаченком, а потім добиватися зустрічі із власником - Ігорем Коломойським», - наголосив Кудімов.

 

Сама Ганна Герман у розмові з ТК завважила, що вона прийшла до ТСН з наміром переглянути сюжет про репліку президента по Голодомору, який не вийшов в ефір. Однак її великим розчаруванням стало те, що ніякого сюжету не існує, а був лише намір журналіста його зняти і відмова редактора.

 

«Я хотіла подивитися сюжет, може, скликати комісію, щоб об'єктивно з'ясувати, чому саме сюжет не пустили в ефір, чи є він професійним. Я дуже розчарована, що сюжету не існує», - сказала вона.

 

Вона припускає, що в даному випадку говорити про цензуру не випадає.

 

«Редактор часто відмовляється від сюжету не тому, що на нього хтось тисне, а тому, що ця тема не є цікавою», - переконана вона.

 

За словами Ганни Герман, менеджмент каналу має шукати шляхів владнання конфлікту, який виник на «1+1».

 

«Якщо журналісти відчувають якийсь дискомфорт, диктат, то менеджмент повинен знайти з ними спільну мову», - сказала вона.

 

Повторна зустріч ТСН і Ганни Герман, але вже за участі генерального директора каналу Олександра Ткаченка, відбудеться завтра, 7 травня, о 9.30.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27601
Читайте також
15.05.2010 10:39
Юлія Банкова, для «Детектор медіа»
97 737
07.05.2010 17:34
Сергій Кудімов, для «Детектор медіа»
69 272
07.05.2010 17:10
Ольга Червакова, для «Детектор медіа»
76 229
06.05.2010 09:24
Мирослав Откович, для «Детектор медіа»
95 577
30.04.2010 12:53
Мирослав Откович, «Українська правда»
45 314
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач - діду Панасу
5074 дн. тому
наскльки мені відомо переважна більшість підписантів починали з обласних центрів, і достатньо довго працювали там, потім перебиралися до Києва і лише по тому - на 1+1. В ТСН не потрапляють просто так, після ВУЗу, тому Ваш пост виглядає як заздрісний наїзд, не ображайтесь...
діду панасу.
5074 дн. тому
я так розумію шановний, що ви регіональний журналіст і звикли напевно працювати тихенько сіренькою мишкою, куди пошлють тей пиши, і як треба. якщо не здатні на власну незалежну позицію і супротив цензурі - то не треба паплюжити інших. а заздрість вона є заздрість, коли у місті типу Вінниці - не реалізували своїх планів чи амбіцій)))
Nik
5074 дн. тому
Труба журналістиці "у Пінчука". А "жури" - мовчать.
Jew
5074 дн. тому
ДЛЯ_____Nik // 07.05.2010 01:51:28 Колективи трубних підприємств компанії «Інтерпайп» подякували українським Президентові та Прем’єрові Відкритий лист надіслали очільникам України за підтримку держави у відстоюванні інтересів вітчизняних виробників під час економічної скрути. ……..//ICTV ДА НАГНУЛИ ВИТИ ПИНЧУКОВИЧА БАНДА ЯНЕКА И КО…. на самом деле у «Інтерпайп» в 2009 и начале 2010 не было проблем с квотами проблема была решена без особого шума, в телефоном режиме, предыдущим правительством, о чем свидетельствуют немногочисленные информ сообщения того периода… з атем банда янека-азарова сделала пинчуковичу «козу» за чрезмерную, по их мнению, толерантность СМИ пинчуковича… и у «Інтерпайп» все стало плохо….. ну а затем… квоты вернули, с шумными реляциями, в обмен на собачью лояльность к нынешнему режиму этих самых СМИ (ISTV др.) ну а «журы»… «журы».. как журы собака лает ветер носит…
журналіст
5074 дн. тому
на ТСН НЕМАЄ журналіста Ярослава Петрівського, який "готував" перший сюжет в ТСН-тиждень!
До НІКа та журналістів
5074 дн. тому
Ваше повідомлення демонструє причину появи цензури.
на підтримку Діда панаса
5074 дн. тому
Коли їх почнуть звільняти за низький професійний рівень, бо саме таке формулювання педалює саша Ткаченко, вони зрозуміють, що їхніх колег Такаченко звільняв теж не за їхню жадібність до грошей, які вони нібито вимагали. Ви не хочете брехати про Голодомор, а вони не хотіли лити з екранів чорнуху, а ви тоді це робили залюбки замість них. Ото відчуйте на собі, як ви за ідею, а вас носом у лайно, що й не відмитись. Дай боже вам вистояти й вибороти.
Nik
5074 дн. тому
Колективи трубних підприємств компанії «Інтерпайп» подякували українським Президентові та Прем’єрові Відкритий лист надіслали очільникам України за підтримку держави у відстоюванні інтересів вітчизняних виробників під час економічної скрути. У відкритому листі на адресу очільників країни зазначено: врегулювання питання постачання українських труб до Росії дозволить зберегти висококваліфіковані кадри, продовжити модернізацію виробничих потужностей та збільшити податкові відрахування в бюджети різних рівнів. Нагадаю, на підприємствах, які постачатимуть свою трубо-продукцію на стратегічно важливий російський ринок, працює понад 15 тисяч людей, і нова квота на експорт 260 тисяч тонн труб дозволить зберегти усі робочі місця, і навіть наростити виробництво.//ICTV
Дід Панас Мирний
5074 дн. тому
"При всій глибокій повазі до колег, ми хочемо почути відповіді пані Герман по конкретних сюжетах ТСН", - сказав Откович. Ось так чинять справжні журналісти-правдошукачі! Гавкнули трохи, а потім до завідувачки псарні:- мать-корміліца, поясни на прімєрє чіста конкрєтних сюжетів шо не так гавкали. Будемо гавкать як треба. А колег кликати не будемо. Навіщо їм знати як потрібно вибивати пайку? Гидка ситуація. Схоже на байку про хлопчика-кликуна і про вовків. Якщо журналюги будуть кожного разу кричати гвалт - цензура, то коли вона настане насправді, буде пізно збирати підписи. Підтримую Лесю Ганжу. Про цензуру спитайте в регіональних журналістів. Хай би Откович, Новосєльцев, Гайдукевич чи Ліхман в якомусь райцентрі в......лися. При злиденній зарплатні, реальній загрозі здоровю та життю там люди ПРАЦЮЮТЬ, а не роздають інтервю шанованій ТК та жаліються на Карабаса-хазяїна. Не подобається редакційна політика, звільняйся. Ринок завалений пропозиціями. Усім "нужни професіонали, с опитом работи, за 1,5-3 тисячі грівен у конвертє". Хотіли капіталізму - спробуйте жити за його українськими, збоченими законами. Легко у столиці на комерційних каналах строїти із себе правдолюбів. Вас не обурювала "чорна зарплата"? Не пробували вимагати її легалізації? Ви заступилися за колег, яких викидали на вулицю, допомогали їм з працевлаштуванням? А тему Голодомору, шановний Мирославе, не треба використовувати для скандалу. Невже усі "гарячі" теми вичерпалися? Згідно фізіології суспільства - воно неминуче продукує лайно. Для метикуватих журналістів завжди знайдеться можливість його полити на пісні інформаційні нивки. Соціальних проблем - не перерахувати. Та на них не заробиш рейтингу для каналу, для себе особисто. Може досить корчити із себе панкІв? Хочеш героїчних вчинків - роби їх! Здоровя і успіхів! Вибачте, старого за багатослівність та за те шо повторюю камент. Ревалюція умственна - вєчно молода!
Жесть
5074 дн. тому
Заграва, спасибо за ссылку - ТСН (или точнее руководство канала) продался власти... Где же стандарты журналистики? "Журналист" Ярослав Петрівський откровенно в своем сюжете играет за одну из команд.
глядач
5074 дн. тому
колеги ТСНівці, не сприйміть за нахабство, але мені здається що вам бракує професійності в відстоюванні своїх прав - вас можуть розчесати як дітей, чіпляючись до деталей. Дискусія щодо свободи слова в країні заповідається довга та тривала. Подумайте про те щоб організувати профспілку (осередок), порадитися з юристами, вивіряти з ними вимоги та заяви і спілкуватися з керівництвом від імені всього колективу, акцентуючи на аргументах а не на емоціях...
Тюси
5074 дн. тому
Та звісно позорище- пришла Ганнуся не знайшла сюжет, бо його заборонили, вибачилась перед Отковичем та пішла до завтра.Завтра Фафу запросють пояснювати, як там він керує з ресторанів кушая рябчіков і благая Созановського взяти його на інтер.
Горячофф
5074 дн. тому
Герман - маст дай!
глядач
5074 дн. тому
н-да. Тепер для боротьби за свободу слова щирого пориву мало. Тепер це треба робити технологічно, вивірено, з пошуком союзників на розумінням реалістичних результатів. Цікаво, чи закличе тепер Новосельцев комісію з журналістської етики в союзники??? а там люди, які могли би порадити - що, як і кому потрібно писати в таких випадках.
Vano
5074 дн. тому
Говорили-балакали, сіли та й заплакали. А як все гарно починалось, думалось, невже таки журналісти знайшли в собі сили, невже відродження журналістики? А вони взяли да й зустрілись тихо, "порішали свої проблеми", та ще й знайшли з ким - з Герман. І вийшов великий Пшииииииик з того відкритого листа. То говорили про цензуру, а тут раптом один сюжет, та й того не знайшли. Позорище...
panturion
5074 дн. тому
„тема не є цікавою“, — коли у російських журналістів питають (іноді, їх таки питають!): А чому це ви, не запрошуєте та не показуєте опозиціонерів на ТБ, не висвітлюєте протестні акції (опозиційні, чи стихійні) ті відповідають: Мені це не цікаво / У мене до них запитань не має / Не має приводу запрошувати, з’явиться — запросимо. Пані Герман може звернутися по допомогу до своїх російських колег, у них подібних аргументів на десятиліття вперед.
Заграва
5074 дн. тому
Народ, та про Голодомор ще більш менш сюжет був. Ви подивіться ось це! http://tsn.ua/bin/video.php?media_id=223860&section_id=310&video_page=3&subtype=tsnnews&article_id=&subtype_id=4
2Отар
5074 дн. тому
«Якщо журналісти відчувають якийсь дискомфорт, диктат, то менеджмент повинен знайти з ними спільну мову»Це майже заклик "Вовки за вегетаріанство!")))
Otar Dovzhenko
5074 дн. тому
Щодо припущення, що тема "не була цікавою": тема таки врешті-решт була висвітлена в сюжеті Ольги Пахар у цьому випуску ТСН.Тижня, але в зовсім іншому форматі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду