У справі загибелі Ігоря Пелиха адвокати потерпілої вимагають 720 тисяч гривень моральної компенсації

15 Квітня 2010
17180
15 Квітня 2010
18:28

У справі загибелі Ігоря Пелиха адвокати потерпілої вимагають 720 тисяч гривень моральної компенсації

17180
У справі загибелі Ігоря Пелиха адвокати потерпілої вимагають 720 тисяч гривень моральної компенсації

15 квітня у справі щодо загибелі журналіста Ігоря Пелиха було уточнено позовні вимоги.

 

Як вже повідомляла ТК,  у цій справі  обвинувачується Олег Кирилов, водій автомобіля, в якому загинув журналіст. Обвинувачення висунуто за статтею 135, частина 1 Кримінального кодексу України (ненадання допомоги постраждалим) та за статтею 286, частина 3 ККУ, яка передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років  із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Представники постраждалої Інни Ісікової, яка  перебувала у машині разом з Ігорем Пелихом, Володимир Нестерович та Валерій Леськов уточнили компенсацію моральної шкоди - 720 тисяч гривень. Оскільки, за їх словами,  встановлення тяжкості тілесних ушкоджень впливає на моральні збитки. Також вони вимагають компенсацію матеріальної шкоди розміром у 145 тисяч гривень.

 

Окрім цього, в ході судового засідання свої вимоги оголосив і Володимир Ратуш, представник Олександра Погрібного, водія машини, з якою зіткнувся Олег Кирилов перед аварією. Він вимагає відшкодування матеріальної шкоди на суму 100 тисяч та моральної - 115 тисяч. За його словами матеріальна шкода, встановлювалась за експертним розрахунком, оскільки машина його довірителя після аварії не підлягає ремонту. Однак під час засідання за запитання адвоката обвинуваченого він оцінив вартість машини свого довірителя у розмірі 5 тисяч доларів. «Його машина постраждала, і він сам не знав, чи буде жити, і через цей отриманий шок формувалась ціна, яка на сьогодні не є нереальною. Тілесних ушкоджень він не отримав», - зазначив пан Ратуш у коментарях ТК.

 

На сьогоднішньому засіданні також продовжився допит свідків. Свої покази надали  Валентина Брежицька, офіціантка нічного клубу, де був Ігор Пелих напередодні аварії, та Ірина Павленко, яка прийшла до клубу з Інною Ісіковою. Обидві дівчини підтвердили, що обвинувачений Олег Кирилов пив у цей вечір горілку. Нагадаємо, на минулому засіданні  подруга Інни Ісікової Маріана Гурієва також наголошувала, що бачила як обвинувачений пив горілку.

 

 Також під час засідання представник обвинуваченого Валерій Закрасняний надав суду довідки про сплату матеріальної шкоди потерпілим на суму в кілька тисяч гривень. Однак адвокати Інни Ісікової наголошували, що їх довірителька цих коштів не отримала, а у довідках неправильно вказано її адресу та прізвище.

 

Пан Закрасняний від коментарів ТК  в черговий раз відмовився.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17180
Теги:
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Точка без запятой
5123 дн. тому
Когда пьяных водителей убийц наберется с пару дюжин в закрытой тюрьме пожизненного заключения, когда имущество убийц до трусов включительно пойдет с молотка, ТОГДА огромное стадо тупорылых в стране задумаются, стоит ли вообще садится дебилам за руль, а в пьяном виде подавно. Желательны еженедельные телерепортажи из камер, где гниющие на пожизненном отбросы цивилизации будут плакаться на камеру. ТОЛЬКО страх от неизбежного наказания делает граждан законопослушными. Точка без запятой.
Іван
5125 дн. тому
А ви не думали, хто буде платити за лікування (можливо, тривале), відновлення, ремонт авто? Розстріл і ув`язнення цих проблем не закриють. Хто і як платитиме - вирішать. Врешті-решт, якесь майно у нього є.
тупица
5126 дн. тому
несомненно, наказания достоин! никто не спорит с этим, и в этом не сомневается! посадите, расстреляйте - это как суд решит! но я же совсем не про это спрашивал и не об этом говорил! я не понимаю этих миллионных сумv моральной компенсации - кто их платить будет? какой в них смысл?
правда
5126 дн. тому
Тот кто пьет водку и садится за руль - достоин наказания.
тупице
5126 дн. тому
Думать надо головой, прежде чем садиться за руль пьяным и гонять по городу. Лишил других жизни - так пусть твоя будет испоганена до смерти.
olegators
5126 дн. тому
Оставьте парня в покое. Их уже не вернуть. Не надо на этом делать деньги. Просто скорбим и жалеем что их нет с нами (
тупица
5126 дн. тому
не, ну поясните мне - кто такие компенсации выплачивать будет-то?? даже если суд их присудит, то что? я так понимаю иски к кирилову выдвигают, а он что - олигарх? или будет следующие триста писят лет по 200 грн со своей минимальной зарплаты отдавать?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду