У справі загибелі Пелиха призначено судово-медичну експертизу

6 Травня 2010
16534
6 Травня 2010
19:51

У справі загибелі Пелиха призначено судово-медичну експертизу

16534
У справі загибелі Пелиха призначено судово-медичну експертизу

У справі щодо загибелі журналіста Ігоря Пелиха призначено судово-медичну експертизу. Про це 6 травня під час судового засідання оголосила суддя Наталія Марчук.

 

Судово-медична експертиза має встановити те, які тілесні ушкодження отримала потерпіла Інна Ісікова під час аварії та визначити ступінь їх тяжкості. Для цього експертам буде надано медичну документацію, рентгенівські знімки і за необхідності матеріали кримінальної справи.

 

Як вже повідомляла ТК,  у цій справі  обвинувачується Олег Кирилов, водій автомобіля, в якому загинув журналіст. Обвинувачення висунуто за статтею 135, частина 1 Кримінального кодексу України (ненадання допомоги постраждалим) та за статтею 286, частина 3 ККУ, яка передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років  із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

У ході судового засідання в цей день свої свідчення давав Давид Валіахметов, завідуючий  відділу судово-медичної експертизи потерпілих, звинувачених та інших осіб Київського бюро судово-медичних експертиз.

 

За його словами, органи досудового слідства не надали  всіх медичних документів для проведення повноцінної експертизи ушкоджень Інни Ісікової (зокрема рентгенівських знімків, без вивчення яких «неможливо було оцінити ступінь тяжкості ушкоджень»).

 

Саме тому представники пані Ісікової виступили з клопотанням щодо проведення експертизи, яке й було задоволене суддею. Слухання справи буде продовжене після проведення експертизи.

 

Також під час судового засідання на прохання Володимира Ратуша, представника Олександра Погрібного, водія машини, з якою зіткнувся Олег Кирилов перед аварією, у якості співвідповідача була залучена страхова компанія «Провіта». Однак юрист компанії Сергій Бойко наголосив на тому, що  з обвинуваченим Кириловим  була укладена угода щодо  добровільного страхування  лише транспортного засобу. Тоді як угода обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів була укладена з іншою компанією, представники якої на засідання не з'явились.

 

Автомобіль Олега Кирилова був застрахований на 155 тисяч гривень. Однак, за словами Сергія Бойка, без проведення експертизи неможливо визначити збитки, яких зазнала машина. До того ж представник страхової компанії переконаний, що  підсудний не має права на страхове відшкодування, оскільки не виконав  зобов'язань згідно з укладеним договором. А саме -  не надав документів щодо аварії і невчасно повідомив про пригоду. До того ж пан Бойко звернув увагу на те, що потерпілий порушив правила дорожнього руху, оскільки «знаходився за кермом в стані алкогольного сп'яніння».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16534
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду