Суд слухатиме справу щодо загибелі Ігоря Пелиха 19 лютого

15 Лютого 2010
18661
15 Лютого 2010
16:46

Суд слухатиме справу щодо загибелі Ігоря Пелиха 19 лютого

18661
Суд слухатиме справу щодо загибелі Ігоря Пелиха 19 лютого

19 лютого  у Шевченківському суді міста Києва продовжиться слухання справи щодо загибелі телеведучого Ігоря Пелиха.

 

За інформацією «Газеты по-киевски», у суді вже відбулось кілька засідань щодо цієї справи. Нагадаємо, у цій справі обвинувачується водій автомобіля, в якому загинув журналіст, Олег Кирилов. Обвинувачення винесено за статтею 286, частина 3 Кримінального кодексу України, яка передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років  із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років та за статтею 135, частина 1, через те, що він  залишив постраждалих помирати.

 

Як пише «Газета по-киевски», адвокати Інни Ісакової,  постраждалої у цій аварії, також заявили цивільний позов до обвинуваченого на суму 770 тис. грн. Рідні загиблої Олександри Грінченко також планують домагатись виплати компенсації, але з сумую ще не визначились. А дружина Ігоря Пелиха - Олександра Лозинська підписала відмову від претензій і попросила слідчих не турбувати її викликами на допит та до суду.

 

Як вже повідомляла ТК, Ігор Пелих загинув 8 травня в аварії у Києві. Разом із ним загинула студентка Олександра Колі; інша пасажирка, Інна Ісакова, потрапила до лікарні з тяжкими травмами. Згідно з її свідченнями, водій автівки та діловий партнер Ігоря Пелиха Олег Кирилов разом з компанією у той вечір вживав алкоголь. За словами керівника Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимира Поліщука, відповідно до результатів експертиз, проведених слідством, обвинувачений є психічно здоровим і може відповідати перед законом. Нагадаємо, раніше Олег Кирилов стверджував, що аварія сталася через епілептичний напад і упродовж місяця перебував у  лікарні імені Павлова на обстеженні.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду