У справі загибелі Ігоря Пелиха у якості співвідповідачів залучили страхові компанії

20 Квітня 2010
18913
20 Квітня 2010
12:30

У справі загибелі Ігоря Пелиха у якості співвідповідачів залучили страхові компанії

18913
У справі загибелі Ігоря Пелиха у якості співвідповідачів залучили страхові компанії

19 квітня у Шевченківському суді міста Києва  досліджувались документи справи щодо загибелі журналіста Ігоря Пелиха. Про це ТК розповів представник потерпілої Інни Ісікової  Валерій Леськов.

 

Як вже повідомляла ТК,  у цій справі  збвинувачується Олег Кирилов, водій автомобіля, в якому загинув журналіст. Обвинувачення висунуто за статтею 135, частина 1 Кримінального кодексу України (ненадання допомоги постраждалим) та за статтею 286, частина 3 ККУ, яка передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років  із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

 За словами пана Леськова, під час засідання у якості співвідповідачів були залучені страхові компанії, які застрахували відповідальність обвинуваченого Олега Кирилова.

 

Також на прохання представників потерпілої суддя Наталія Марчук розглядала питання  призначення додаткової судово-медичної експертизи щодо тілесних ушкоджень Інни Ісікової. «Первинний висновок щодо її тілесних ушкоджень був неповний», -  зазначив пан Леськов. Однак було вирішено викликати на наступне засідання судово-медичного експерта Київського бюро судово-медичних експертиз.  «Якщо він з'явиться і надасть нормальні висновки ми не будемо вимагати експертизу і затягувати справу, а якщо не з'явиться - вимагатимемо експертизу, і справа на місяць затягнеться», - зазначив пан Леськов.

 

Окрім цього, за його словами, під час засідання на запитання суду: «Чому ви не пройшли енцефалографічне дослідження на вимогу слідчого?» обвинувачений Олег Кирилов відповів, що вживав таблетки від епілепсії. Нагадаємо, раніше пан Кирилов стверджував, що аварія сталася через епілептичний напад. У упродовж місяця він перебував у  лікарні імені Павлова на обстеженні. Однак керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук розповів ТК, що, відповідно до результатів експертиз, проведених слідством, обвинувачений є психічно здоровим і може відповідати перед законом.

 

«Він (обвинувачений - ТК) знову починає грати у цю гру, відповідно і ми ставитимемо питання про більш тяжку міру відповідальності - позбавлення волі. Ми спочатку сподівались, що він зрозумів свою вину, але людина знову стверджує, що це не вона, а епілепсія», - наголосив Валерій Леськов

 

Наступне засідання у цій справі відбудеться 6 травня.

 

Нагадаємо, представник обвинуваченого Валерій Закрасняний відмовляється надати коментарі ТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18913
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду