Парламент обрав Плаксюка головою Держкомтелерадіо

1 Квітня 2010
22310
1 Квітня 2010
17:01

Парламент обрав Плаксюка головою Держкомтелерадіо

22310
Парламент обрав Плаксюка головою Держкомтелерадіо

1 квітня 2010 року Верховна Рада обрала головою Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка, який до сьогодні обіймав посаду члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення. За постанову № 6243 проголосувало 237 народних депутатів.

 

На запитання першого заступника голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка, чому прем'єр-міністр спочатку призначив керувати Держкомтелерадіо одну людину, а потім зробив подання на іншу, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв зазначив, що Юрій Плаксюк - це кандидатура від коаліції, а Олександр Курдінович буде призначений першим заступником голови Держкомтелерадіо.

 

Народний депутат Павло Мовчан (фракція БЮТ) поцікавився, що буде з Першим національним, якщо його очолили люди, які нещодавно стали громадянами України. На думку Мовчана, це зневага до українського народу.

 

Відповідаючи на це та інші запитання, Юрій Плаксюк зазначив, що, на його думку, треба дати шанс новому керівництву НТКУ. «Формування керівного складу НТКУ завершується, кардинальних змін у його інформаційній політиці наразі немає. Оскільки Верховна Рада визначає інформаційну політику держави, то якщо на Національній телекомпанії будуть робити щось не так, то парламент завжди може вказати на це керівництву», - сказав Юрій Плаксюк. Щодо програми «Українська книга», то вона має активніше підтримувати молоду генерацію літераторів, а не тільки столичних авторів, вважає Плаксюк.

 

Напередодні кандидатуру Юрія Плаксюка більшістю голосів підтримав Комітет з питань свободи слова та інформації.

 

Нагадаємо, що 30 березня прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував Верховній Раді призначити Юрія Плаксюка головою Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.

 

Як повідомляла ТК, 17 березня уряд звільнив першого заступника -  в. о. голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка і призначив на цю посаду Олександра Курдіновича, який до цього був заступником голови комітету.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Старостенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22310
Читайте також
08.10.2010 10:22
Аркадій Музичук, «День»
28 241
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дайте поработать!
5137 дн. тому
Что за нравы! Зачем возвращаться к старперам-бюрократам в этой сфере! Что-то пахнет зговором! Николай Янович, как можно сначало своим решением назначить Курдиновича на этот пост, а через 2 недели - внести другую кандидатуру??? Нонсенс! Или опять сработал принцип "кумовства"??? Дайте молодым специалистам поработать, что ж вы творите? Тем более, Курдинович - это ставленник вашего-же Эдуарда Прутника, молодой и прогрессивный топ-менеджер! Такими решениями только добьетесь дестабилизации органа Госкомтелерадио вцелом!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду