Чат з головою Держкомтелерадіо Юрієм Плаксюком завершився

10 Грудня 2010
13304
10 Грудня 2010
08:00

Чат з головою Держкомтелерадіо Юрієм Плаксюком завершився

13304
Чат з головою Держкомтелерадіо Юрієм Плаксюком завершився

10 грудня на http://chat.detector.media/ пройшла чат-конференція з головою Державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрієм Плаксюком на тему: «Якою бачить свою роль Держкомтелерадіо у контексті політичної волі, яку демонструє держава при переході до суспільного мовлення та роздержавлення ЗМІ».

 

До обговорення пропонувалися питання: створення суспільного мовлення в Україні (нюанси, проблеми, роль держави у цьому процесі); перспективи роздержавлення, та фінансування муніципальних ЗМІ.

 

Повну версію чату невдовзі читайте на ТК.

 

 


 

 

Біографічна довідка:

Юрій Плаксюк Олександрович народився 2 листопада 1952 року в смт. Понінки Полонського району Хмельницької області.

 

З 1970 по 1972 служив у Збройних силах України, у 1978 закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка.

 

Працював редактором Головної редакції пропаганди радіо Державного комітету Ради Міністрів УРСР з питань телебачення і радіомовлення (1977-1984), інструктор відділу пропаганди і агітації Ленінського райкому Компартії України м. Києва (1984-1987).

 

У 1987 році був зарахований на посаду заступника головного редактора головної редакції пропаганди Республіканського телебачення Державного комітету Української РСР з питань телебачення і радіомовлення.

 

З 1992 по 1993 працював ведучим програм головної редакції громадсько-політичних програм творчого об'єднання «Громада» Державної телерадіомовної компанії України, з 1993-1994 - головним консультантом Інформаційної служби президента України.

 

Також Юрій Плаксюк обіймав посаду заступника головного редактора редакції телевізійного мовлення на зарубіжні країни генеральної дирекції зовнішніх стосунків Державної телерадіомовної компанії України (1994-1995) та виконавчого секретаря Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (1995-1997), генерального директора Міжнародної комерційної телерадіокомпанії ICTV (1997-2000).

 

Юрія Плаксюка двічі призначали (у 2000 і 2005 році) членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. З листопада 2003 року працював в апараті Верховної Ради України, спочатку на посаді заступника керівника Інформаційного управління - завідуючого відділом висвітлення діяльності Верховної Ради України, згодом - на посаді радника Голови Верховної Ради України.

 

З 1 квітня 2010 року призначений на посаду голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України.

 

Має урядову нагороду - почесне звання «Заслужений працівник культури України». Учасник бойових дій в Афганістані.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13304
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТВшник
4886 дн. тому
С самого начала - дерзкое вранье. "Служив у Збройних силах України" С 1970 по 1972 год не было ни "збройных сыл", ни самой Украины. Плаксюк служил в Советской армии. Журналистам вывернули мозги: надо стесняться своего прошлого, вплоть до вранья. Ну не мог же сам Плаксюк, в самом деле, такое брякнуть.
Seasnake
4887 дн. тому
Пробачте, Юрію Олександровичу, з чату мене викинули за моє запитання стосовно свавілля місцевого галичанського олігархату, чи тому, що Ваше по-батькові переплутав?
Seasnake
4887 дн. тому
Юрій Олексійовичу, а як бути з іншим боком роздержавлення ЗМІ? Наприклад, в прайм-тайм вже вгорі пом’янутій телекомпанії ЗІК її власник, Петро Димінський, найбагатший бізнесмен Галичини, замовив розгорнути найсправжнісіньке полювання на тих держслужбовців, що якимось чином притискають місцевих олігархів. І от вже так звані журналісти, а насправді – інформаційні кілери, втручаються в особисте життя держслужбовців, вивалюють на екрани різну брудну білизну. Може, варто тоді налаштувати, для противаги чиновницький телеканал? У телеканалів взагалі, а особливо в тих, що не є кишеньковими, сезонних загострень, у відмінності от нормальних психів, не два, а три. Передноворічне, пасхально-травневе й серпневе. І починається. Звичайно вони скаржаться, що їм затискають у тиски найдорожче , що в них є - волю слова. Якщо ніхто нічого не затискає, то давить. Причому щось глобальне - атмосферний стовп, Президент, або, як мінімум, губернатор. Якк бути з цим фактом і чи не вважаєте Ви, що в разі повного роздержавлення телебачення люди матиматуть лише інформацію, профінансовану певними комерційними структурами?
televiziynik
4887 дн. тому
Чому Держкомтелерадіо ніяк не реагує на "здачу" колишнім гендиректором Львівської ОДТРК Я.Климовичем комерційній структурі - телекомпанії ЗІК - ефірного часу в прайм-тайм ( з 21.00 до24.00), ефірної апаратної, інших приміщень та цілих будинків державної телерадіокомпанії.Чи, можливо, це і є підготовка до роздержавлення регіональних ЗМІ місцевими олігархами?
Олександр
4887 дн. тому
Юрію Олександровичу, реформування комунальних і державних ЗМІ останні 19 років полягало у нескінченних розмовах про нього і повній відсутності будь-яких реальних кроків. Чи можете Ви зараз назвати конкретні терміни, коли буде ухвалено відповідний закон і коли нарешті припиниться "говорильня"? І друге питання: яка доля очікує обласні управління у справах преси і інформації з огляду на адміністративну реформу?
ZA SPRAVEDLUVIST
4888 дн. тому
Повертаючись до питання щодо ролі Голови Держкомтелерадіо Ю.О. Плаксюка в процесі роздержавлення ЗМІ, хочу поставити Вам ще одне питання. 18.10.2010 р. Ви, як особа, що діє без дорученння від імені Держкомтелерадіо підписали заяву за вих ? 5845/25/12 "Про відмову від апеляційної скарги Держкомтелерадіо на рішення Господарського суду м. Києва від 08.07.2010 р. по справі ? 3/172". Як Вам відомо цим рішенням, було скасовано наказ Держкомінформу ? 303 (попередник Держкомтелерадіо). До речі наказ ? 303 видавався у повній відповідності до законодавства та актів Уряду. Проте, Ви не дали можливості перегляду Рішення у апеляційному порядку, здали інтереси Держкомтелерадіо та відмовились від скарги. У мене наступні питання: 1. Чим Ви керувалися при підписанні Заяви? 2. Ви підписали заяву під тиском, чи із власних інтересів? 3. Роздержавлення ЗМІ буде проходити у такому ж "підковьорному режимі" як і відмова від апеляційної скарги, чи все ж таки це буде прозора процедура?
ZA SPRAVEDLUVIST
4888 дн. тому
Юрію Олександровичу! На сьогодні лише в підпорядкуванні Держкомтелерадіо знаходиться близько 26 державний телерадіоорганізаці - це ласий шматочок державної власності, що включає в себе землі, нерухоме майно, обладнання автомобілі , авторські права та інше ... Давно вже не секрет, що роздержавлення (прихватизація) в Україні - це процес під час, якого влада та наближені до неї бізнес структури скуповують, практично за безцінь, обєкти державної власності. 1. Чи не вважаєте, Ви, що роздержавлення ЗМІ призведе до банального переходу власності від Держави до бізнесструктур? 2. Чи передбачені законопроектом про роздержавлення ЗМІ законодавчі перепони тому, щоб майно державних ЗМІ після приватизації залишилося у власності колективу справжніх журналістів, а не, наприклад, колективу родичів головного редактора ЗМІ, який (головний редактор) з метою набуття власності на майно звільнить із редакції усіх "чужих" та пристроїть туди "своїх"? 3. Яку роль у роздержавленні ЗМІ Ви відводите собі, чи не виникне у Вас спокуса і самому поласувати шматочком державного пирога?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду