Громадська рада допоможе Держкомтелерадіо з концепцією розвитку інформпростору

8 Квітня 2010
6417
8 Квітня 2010
13:50

Громадська рада допоможе Держкомтелерадіо з концепцією розвитку інформпростору

6417
Громадська рада допоможе Держкомтелерадіо з концепцією розвитку інформпростору

Громадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення вирішила підготувати концепцію розвитку інформаційного простору. Про це йшлося під час чергового засідання, яке відбулося 8 квітня 2010 року під головуванням Юрія Артеменка.

 

Член ради, виконавчий директор ІТК Катерина Котенко представила присутнім структуру змісту концепції, яка складається з чотирьох частин: стан галузі, пріоритети і особливості концепції, основні проекти за галузями/технологіями та методика реалізації. Вирішено, що за першу аналітично-узагальнюючу частину відповідатиме президент Академії української преси, професор Валерій Іванов. За підготовку інформації за галузями відповідатимуть: Катерина Котенко - телебачення, Катерина М'ясникова (НАМ) - радіо, Олексій Погорєлов (Українська асоціація видань періодичної преси) - преса, Віктор Шлінчак (Інститут світової політики) - інтернет, Богдан Дурняк (Львівська академія друкарства) - книговидання. Протягом тижня формуватимуться робочі групи по цих галузях. Члени громадської ради запрошують всіх бажаючих долучитися до підготовки концепції.

 

Завершити роботу над концепцією розвитку інформаційного простору вирішено до 6 червня цього року. В подальшому підготовлена інформація стане у нагоді Держкомтелерадіо для підготовки змін до діючого законодавства.

 

Новий голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк подякував членам громадської ради за допомогу. «Мені подобається ідея "Детектор медіа" щодо проведення моніторингу регіональних телерадіокомпаній. Постійного моніторингу на сьогодні дійсно немає. Самотужки ми це зробити не зможемо, у нас немає на це коштів. Але ми подумаємо як це можна зробити», - сказав він. Також голова Держкомтелерадіо підтримав пропозицію щодо обговорення в областях концепції розвитку інформпростору.

 

Крім того на засіданні розглянуто питання про редакційну політику ОДТРК під час виборів. Після опитування, проведеного «Детектор медіаю», виявилося, що більшість керівників ОДТРК вважають, що тиску з боку комітету під час виборів не було. Надходили різноманітні прохання розмітити ті чи інші матеріали, особливо від екс-заступника голови Миколи Білоуса. Але, якщо директори телекомпанії вважали, що це агітаційні матеріали і відмовлялися ставити їх в ефір, то екс-заступник не наполягав. ОДТРК під час виборів намагалися діяти згідно з виборчим законодавством, агітаційні матеріали розміщували тільки в тому випадку, якщо за них було заплачено з виборчого фонду.

 

Члени громадської ради вивели зі складу ради двох членів, які систематично не відвідують її засідання, видавця Івана Малковича та журналіста Сергія Рахманіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду