Шевченко: БЮТ має намір звернутися до КС щодо призначення Бенкендорфа

30 Березня 2010
23060
30 Березня 2010
17:41

Шевченко: БЮТ має намір звернутися до КС щодо призначення Бенкендорфа

23060
Шевченко: БЮТ має намір звернутися до КС щодо призначення Бенкендорфа

Фракція БЮТ має намір звернутися до Конституційного Суду стосовно конституційності призначення президента Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа. Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко під час круглого столу на тему «Стан свободи слова в сучасній Україні: актуальні проблеми та загрози», що проходив 30 березня у парламенті.

 

«Вчора на експертній раді фракції БЮТ прийнято рішення готувати конституційне подання, яким ми запитаємо у суддів КС, чи має право Кабінет міністрів призначати керівника Національної телекомпанії України і керівника Національної радіокомпанії України, тому що ми чуємо, що є серйозні плани у нової команди, поміняти і керівника НРКУ», - сказав депутат.

 

За його словами «15 вересня 2009 року КС чітко сказав, що він вважає, що президент і Верховна рада не мають права впливати на призначення керівника НТКУ й НРКУ, тому що Конституція не надає їм таких повноважень, абсолютно очевидно, що таких повноважень Конституція не надає і Кабінету міністрів».

 

Як відомо, минулого року (каденція уряду Юлії Тимошенко), КС виніс рішення щодо неконституційності деяких положень закону «Про телебачення та радіомовлення». Це дало формальну зачіпку Кабінету Міністрів перебрати на себе право призначати та звільняти  керівників НТКУ і НРКУ, як орган, який здійснює управління цими «державними підприємствами».

 

Проте, згідно із нормами, що їх мало бути внесено до закону «Про телебачення та радіомовлення», кандидатури на посади президентів НТКУ й НРКУ мають подаватися до Кабміну громадськими радами, створеними при кожній з компаній.

 

Однак на даний момент зміни до відповідного закону в частині формування громадських рад не прийнято Верховною Радою, а громадські ради не створено.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23060
Читайте також
26.03.2010 15:02
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
28 695
26.03.2010 10:18
Олександр Зирін, «День»
31 435
25.03.2010 15:42
Олександр Чекмишев, «Українська правда»
29 046
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Безблюдная
5204 дн. тому
Ну конечно с кем БЮту бороться кроме как с CENSORED, он самый сильный и достойный оппонент! Больше нет противников! Да и что может CENSORED после великого Шевченко, при котором НТКУ переживало золотой век!!! А теперь эти Бенины доходяги все разворуют и уничтожут жемчужину Украинского телевидения! CENSORED в отстой Шевченко рулит ...
Макеевский
5204 дн. тому
Падлы сталинисты должны ответить за антиукраинский террор 1918-1991 !
Grenadier
5204 дн. тому
Уссуся от цієї помєранчОвої свободи слова - пол населения голосуют против них, а, видите ли, 100% ЗМІ должні принадлежать этой хамско-истероидно-брехливой сволоте.
ПРОФСОЮЗ 4
5205 дн. тому
Беню не прикроют. Пусть готовится вся его инВалидная шобла на вылет. Самозванцы баблистые. Руки трясутся как в ГКЧПистов...
Future
5205 дн. тому
руки прочь от Бенкендорфа!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду