Крім ТаблоIDа до Лазаровича не потраплять Новий канал, «Детектор медіа» (+ чорний список ЗМІ)

5 Березня 2010
26700
5 Березня 2010
12:57

Крім ТаблоIDа до Лазаровича не потраплять Новий канал, «Детектор медіа» (+ чорний список ЗМІ)

26700
Крім ТаблоIDа до Лазаровича не потраплять Новий канал, «Детектор медіа» (+ чорний список ЗМІ)

ТаблоID - не єдине видання, чиї представники не зможуть потрапити на прес-конференцію і телешоу Василя Лазаровича, що має відбутися 6 березня на Першому каналі.

 

ТК отримала з конфіденційних джерел список усіх видань, яким уже відмовили, і які не акредитують, якщо вони звернуться. Це «Газета по-киевски», Новый канал (всі програми), «Детектор медіа», газета «Жизнь», портал «Вся правда», «Попса.net», телеканал «ТЕТ» (лише одну конкретну журналістку не можна пускати). Для журналістів сайтів «ТаблоID» та «Дуся» вхід дозволено лише за умови надання їх матеріалів для попередньої вичитки.

 

Прес-служба НТКУ пояснила ТК, що канал змушений був відмовляти в акредитації на вимогу команди співака.

 

«Ми були змушені не запрошувати або відмовляти в акредитації низці видань, які хотіли потрапити на відбір пісні та прес-конференцію. Це було зроблено на прохання директора Василя Лазаровича. Ці видання, на думку команди співака, писали неперевірену інформацію про Василя Лазаровича. Оскільки відбір пісні для Євробачення-2010 - це спільний проект НТКУ та команди виконавця, ми мусимо зважати на прохання нашого партнера», - зазначає керівник управління зв`язків з громадськістю та ЗМІ НТКУ Юлія Савостіна.

 

Нагадаємо, згідно з законодавством, недопущення представника ЗМІ до участі у прес-конференції, безпідставна відмова в акредитації, позбавлення можливості скористатися правом на одержання інформації розцінюється як перешкоджання професійній діяльності журналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26700
Читайте також
20.05.2010 14:06
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
44 558
22.03.2010 16:05
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
38 840
09.03.2010 14:51
Галина Гузьо, «Високий замок»
29 262
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мещеряк
5187 дн. тому
Послухав "конкурс" 6 березня. Тепер я точно знаю, звідки взявся вислів "співати Лазаря".
Глафира
5187 дн. тому
"Непроверенная информация" - это данная в СМИ оценка творчества господина Лазаровича?
Юлія
5188 дн. тому
Теж мені зірка! Ще нічого не зробив. Прославився в двох селах, пропхунлуи на Євробачення ... а він ще права качає! От смішний! :-))
вікторія
5189 дн. тому
В черговий раз НТКУ обосралась ( вибачте за скудність думки)...
факт
5190 дн. тому
Пусти на канал,не пусти на канал-все равно обгадят.Господа,угомонитесь.
K.
5190 дн. тому
А в чем проблема? Те, кому отказали - подавать в суд на НТКУ - вот и статейка УК имеется соответствующая. А всем прочим журналистам - юойкотировать пресс-конференцию в знак солидарности. Вот только какая у нас солидарность...
просто
5190 дн. тому
а хто такий цей вася лазарович?звідки узявся???
Пилип з конопель
5190 дн. тому
Проігнорувати пресуху всім - єдино вірна думка у даному випадку. Правдоруб правий - інакше наші пихатоморді шоуменеджери сядуть на голову. І це, зрештою, показник здатності журналістської спільноти виявити цехове відчуття власної гідності.
Правдоруб
5190 дн. тому
2 утешник: Бедное руководство УТ! Навязали им, сердешным, Васю, заставили отправить на Евровидение! А он еще со своим директором и "выбрыки" устраивает: этого пущу на пресс-конференцию, этого - нет! Прямо, Мефистофели какие-то эти исполнители со своими директорами. Вот только бедное "руководство УТ" во главе с Илащуком, на которых "летят все шишки" выбрало Васю под ковром ЛУЧШИМ и САМЫМ ДОСТОЙНЫМ исполнителем Украины и поддерживает его (допустим, что только его!) стремление граничить доступ к телу. Иначе сказали бы Васе и его директору: "Ты теперь представляешь Украину и все СМИ имеют право быть на твоей пресс-конференции, потому что нету у тебя от народа тайн теперь! А не нравится, то пресс-конференцию мы отменим!". ЕДИНСТВЕННОЕ И САМОЕ ПРАВИЛЬНОЕ, что могут сделать сейчас СМИ, причем ВСЕ, включая те, которые пытаются прикормить Вася, его директор, Илащук и т.д. - это ВООБЩЕ ПРОИГНОРИРОВАТЬ ПРЕСС-КОНФЕРЕНЦИЮ. Потому что в следующий раз список неприглашенных будет длиннее и туда уже попадут также те, кто на эту прессуху пришел. Но потом что-то не так сказал или написал или, ни дай Боже, не согласовал это перед публикованием с Илащуком, Васей, его директором, монтажником, сантехником или уборщицей НТКУ.
утешник
5191 дн. тому
ПР-управление ут-1 вынуждено только оправдываться. Они же не против кого-то аккредитовать, и в последнее время даже с Дусей нормально обращались. Всем заправляет директорша Василя. А шишки летят на руководство УТ
Otar Dovzhenko
5191 дн. тому
Напевно, мрія пані Савостіної - потрапити в підручники з піару. Ось і потрапить, у розділ "як не можна робити".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду