НТКУ вибачилася перед ЗМІ, яким було відмовлено в акредитації на Лазаровича

5 Березня 2010
21795
5 Березня 2010
20:22

НТКУ вибачилася перед ЗМІ, яким було відмовлено в акредитації на Лазаровича

21795
НТКУ вибачилася перед ЗМІ, яким було відмовлено в акредитації на Лазаровича

Перший національний приносить вибачення представникам ЗМІ, яким було відмовлено в акредитації на відбір пісні для Євробачення-2010. Про це ідеться в повідомленні прес-служби каналу.

 

«Як представники четвертої влади, як і ви, наші колеги, ми зазначаємо, що будемо раді бачити на події, яка має для нас велике значення, всіх представників ЗМІ. Сподіваємося на розуміння та плідну співпрацю», - ідеться в релізі.

 

У НТКУ пояснили, що відмовилися пускати деякі ЗМІ на захід на прохання партнерів, «які вважали, що поширення неперевіреної інформації - привід для відмови в участі в прес-конференції журналісту та виданню, яке він представляє».

 

Як повідомляла ТК, спочатку про офіційну відмову в акредитації на прес-конференцію та телешоу «Обираємо пісню для "Євробачення-2010" на Першому!», оголосило видання «ТаблоID».

 

Пізніше ТК отримала з конфіденційних джерел список усіх видань, яким уже відмовили, і які не акредитують, якщо вони звернуться. Це «Газета по-киевски», Новый канал (всі програми), «Детектор медіа», газета «Жизнь», портал «Вся правда», «Попса.net», телеканал ТЕТ (заборона стосувалася лише однієї конкретної журналістки). Для журналістів сайтів «ТаблоID» та «Дуся» вхід мали намір дозволити лише за умови надання їх матеріалів для попередньої вичитки.

 

За інформацією джерел ТК, після обурення ЗМІ, на НТКУ було проведено нараду, в ході якої телекомпанії вдалося переконати партнерів, що така медіаполітика є неприпустимою і передбачає кримінальну відповідальність за звинуваченням у перешкоджанні журналістській діяльності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21795
Читайте також
20.05.2010 14:06
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
44 551
26.03.2010 15:02
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
28 655
22.03.2010 16:05
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
38 821
09.03.2010 14:51
Галина Гузьо, «Високий замок»
29 255
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вікторія
5167 дн. тому
Щось я не зрозуміла: Савостіна шо, пресу на вечерю у власний будинок Ілащука запрошувала чи на офіційний захід НТКУ, яке існує за рахунок тих, хто сплачує податки? "Дикие нравы, сударь, в вашем городе, дикие"( А. Отровский, специально для "чехововедов": Островский не тот, который Павка Корчагин, а тот который "Бесприданница" и "Гроза").
итог Илащука
5167 дн. тому
Результат подготовки Украины к Евровидению понятен. Этот "цирк на Мельникова" в НТКУ закончится блиц-увольнением Илащука с должности президента НТКУ. Если бы не решения бездари Илащука, Лазарович имел лучшие стартовые позиции. Когда Илащука будут выносить с теледома, Лазаровичу надо спеть ораторию "буковинский сусанин" В Илащука дар любое дело заводить в тупик и все хорошее просрать.
KOBLIA
5167 дн. тому
Вася Ілащук вже не знає в яку корзину покласти свої квадратні яйця, варнякати своїм брехливим язиком - це не мішки носити!!! Він вже забув, як колись сам брав інтев'ю і був журналiстом. Людина яка міняє свою орієнтацію має точну назву - <CENSORED>!!! Свої вибачення треба було раніше висловлювати, і взагалі він повинен вибачитися перед всією країною за кандидатуру Лазаровича.
суддя
5168 дн. тому
Боягузи зацокотіли зубами. Сполохані жаби залягли у болоті. Режим себе дискредитує.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду