detector.media
11.02.2010 12:56
Нацрада відмовила «Укртелекому» у видачі ліцензії провайдера IPTV

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 11 лютого відмовила у видачі ліцензії провайдера програмної послуги (технологія IPTV) ВАТ «Укртелеком».

 

Підставами для відмови стали недоліки в заявних документах. «Укртелеком», зокрема, не вказав населені пункти, у яких планує надавати послугу і не зазначив ресурс багатоканальної телемережі.

 

Крім того, в загальній концепції провайдера немає пакету УПП (універсальна програмна послуга), зате до переліку програм включені неадаптовані канали: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», Luxe.TV, «Вопросы и ответы», «Домашние животные», «Еврокино».

 

Також «Укртелеком» не надав документів, які підтверджують придбання прав на ретрансляцію телеканалів. А дистрибутор ТОВ «Національний контент центр», який вказаний в документах, не зареєстрований як суб'єкт інформаційної діяльності і не має прав на розповсюдження програм на території України.

 

Нагадаємо, державний телекомунікаційний оператор «Укртелеком» має намір розвивати послугу IPTV під брендом U.TV. Вона надавалася в тестовому режимі на базі інтернет-послуги «Ого!», однак «Укртелеком» змушений був відкласти комерційний запуск U.TV, оскільки поки що не отримав ліцензію провайдера програмної послуги.

 

Як раніше пояснював в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, «Укртелеком» затягував з поданням ліцензійної заяви через труднощі з розрахунком ліцензійного збору.

 

Раніше Нацрада відклала питання про видачу ліцензії IPTV-провайдера компанії «Київстар».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY