TNS і GFK ведуть переговори про злиття

30 Квітня 2008
15167
30 Квітня 2008
12:48

TNS і GFK ведуть переговори про злиття

15167
TNS і GFK ведуть переговори про злиття
Британська дослідницька компанія TNS, яка є третьою за величиною у світі, і німецька GFK, яка посідає п’яту позицію, 29 квітня оголосили, що ведуть переговори про злиття, повідомляє російська газета «КоммерсантЪ». Про це йдеться в офіційній заяві рад директорів двох компаній.
 
Імовірна угода може відбутись у формі обміну акціями. GFK і TNS отримають по 50% в об’єднаній компанії GfK-TNS, головним акціонером якої стане найбільший власник GFK – група GfK-Verein. Ця компанія, отримавши 28% в об'єднаній компанії, отримає право призначати у раду директорів одного не виконавчого директора – ним стане теперішній ген директор GfK Клаус Вюббенхорст. Пост гендиректора об’єднаної компанії обійме гендиректор TNS Дейвід Лоуден.
 
Якщо угода відбудеться, утворена компанія стане другою у світі за виручкою після нідерландської Nielsen Co. Торік загальна виручка GfK й TNS становила 3,9 мільярда доларів США, Nielsen — $4,7 млрд  Нова компанія зможе значно розширити свою присутність на ринках Азії, Латинської Америки та Східної Європи. На українському ринку компанія GFK Ukraine займається, зокрема, офіційними телевимірюваннями на замовлення Індустріального телевізійного комітету, а компанія TNS вимірює аудиторію друкованої преси.
 
Після повідомлень про можливу угоду акції GFK на фондовій біржі Франкфурта зросли приблизно на 8,8%, акції TNS у Лондоні – на 18%.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду