detector.media
18.12.2009 18:23
Аудит безпеки телевізійної панелі проведе Deloitte

У січні 2010 року розпочнеться аудит ІТ-безпеки системи телевимірювань компанії GFK. Про це повідомила керівник відділу медіадосліджень GFK Ukraine Ольга Росманова під час щорічної конференції «Телевізійні вимірювання: 2009».

 

«Ця акція була запланована давно, але у зв'язку з епідемією восени було складно це організувати. Аудит перевірить, чи можливий витік інформації, чи є якісь речі, які можна покращити у системі безпеки компанії», - зазначила вона.

 

Аудит розподілений на два етапи. Під час першого з них систему перевірятимуть згідно з міжнародними стандартами GFK. Під час другого етапу аудит проводитиме за власною схемою компанія Deloitte. Як розказала ТК виконавчий директор ІТК Катерина Котенко, угода з аудитором на стадії завершення. А після результатів перевірки, за її словами, будуть сплановані конкретні завдання щодо вдосконалення панелі.

 

Ольга Росманова у коментарях ТК наголосила, що всі внутрішні перевірки компанії не підтвердили жодного факту порушення конфіденційності сімей, які беруть участь у дослідженні.

 

«Проблема в тому, що конкретних фактів ніхто не приводив і доказів цього процесу не має. У контрактах з каналами та агентствами є такий пункт, де йдеться, що, якщо адреса учасників панелі якимось чином стала їм відома, вони мають її повідомити нам, оскільки в дослідження випадково можуть потрапити знайомі співробітників каналу. І були випадки, коли телевізійні канали нам заявляли, і ми знімали такі сім'ї з вимірювання», - сказала вона. Таким чином GFK бере на себе зобов'язання виключити з панелі будь-яке домогосподарство, інформація про яке стала відома на зовні.

 

Також Ольга Росманова зазначила, що компанія провела дослідження всіх баз, які їм надавали різні учасники ринку: «І вони всі виявились фальшивими. Напевне, хтось був зацікавлений у розповсюдженні таких баз. Ми перевірили співробітників, опитали учасників дослідження і не знайшли підтвердження цієї інформації».

 

«Детектор медіа»

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY