Супутникова платформа MYtv офіційно оголосила про вихід на ринок

3 Грудня 2009
11904
3 Грудня 2009
11:41

Супутникова платформа MYtv офіційно оголосила про вихід на ринок

11904
Супутникова платформа MYtv офіційно оголосила про вихід на ринок

30 листопада оператор супутникового зв'язку Digital Fly Ukraine офіційно оголосив про запуск національної платформи супутникового телебачення MYtv і запустив сайт http://www.mytv.ua/.

 

Як повідомляється в офіційному релізі, компанія є власністю кіпрської інвестиційної холдингової компанії Kesongs Enterprises, власники якої - південноафриканська і американська групи, що мають інтереси в ряді приватних компаній різних сфер діяльності. Компанія має «багаторічний досвід запуску DTH-платформ в різних країнах світу: Ізраїлі, Індії, Румунії, Японії, США». Однак до африканського оператора супутникового зв'язку My TV проект не має ніякого відношення, наголошують у Digital Fly Ukraine.

 

Digital Fly Ukraine використовує ресивери формату HD з функціями відеомагнітофона, а також програмне забезпечення. За допомогою цього обладнання глядач зможе записувати програми (одночасний запис 2 телепрограм); зберігати фільми та створювати власну відеотеку (ресивер має жорсткий диск з обсягом понад 500 годин запису); «перемотувати» будь-яку програму на 45 хвилин назад; зупиняти перегляд телепрограми і продовжувати його згодом.

 

Компанія обіцяє гнучкість у формуванні пакетів каналів і надання «унікального контенту». «По суті, користувач сам зможе сформувати пакет каналів, які він хоче дивитися. Або ж вибрати з пропонованих пакетів і доповнити», - йдеться повідомленні.

 

Незалежний експерт з телебачення (журнал Mediasat) Олександр Глущенко, каже, що поштучний продаж каналів технічно можливий в IPTV або в системах, де не використовується кодування за допомогою карток. На його думку, йдеться про додаткові пакети, а не канали, тому що поштучний продаж каналів загрожує виявитися нерентабельним.

 

За інформацією експерта, платформа передбачає «базовий» пакет вартістю 9 доларів. Канали, які не увійдуть до нього, розбиватимуться на тематичні додаткові пакети за жанрами вартістю 3-6 доларів. Вартість «повного» пакету не перевищуватиме 22 долари на місяць.

 

Програмне наповнення MYtv будуватиметься за тими ж принципами, що й в усіх операторів платного телебачення: українські канали, російські тематичні та іноземні перекладні. «На етапі впровадження послуги оригінальних телеканалів або власного виробництва не буде. Також не буде у складі MYtv оригінального спортивного контенту, зокрема футболу, права на який належать "Поверхность" і ТРК "Україна". Перша пропонує на платформі "Поверхность+" 4 канали власного виробництва, друга в листопаді уклала ексклюзивну угоду з "Віжн ТБ" і протягом трьох років канал "Футбол" можна побачити тільки у складі пакету Viasat», - нагадує пан Глущенко.

 

Оскільки супутникова передавальна up-link станція належить компанії STN і знаходиться на території Словенії, на платформу зможуть не потрапити деякі українські канали, зокрема Перший автомобільний, Biz-TV, «ЧП-Інфо», які мовлять із супутника Eutelsat W4, сигнал якого не покриває Словенію. Також може не бути Першого національного. Офіційно НТКУ супутникове мовлення не веде, а «Віжн ТБ», для якої Перший підіймають на супутник Sirius 4, навряд ділитиметься сигналом з конкурентом. «Вихід із ситуації - підйом для своїх потреб сигналу певних каналів з території України або перегон за допомогою оптиковолоконних ліній, що зумовлює подорожчання проекту», - резюмує пан Глущенко.

 

Зателефонувавши до контакт-центру MYtv, ТК дізналася, що наразі компанія пропонує один пакет каналів «Необмежений», який включає понад 80 телеканалів різної тематики. Плюс абонент може приймати понад 200 FTA-каналів (у вільному доступі) із супутників Thor 3/6, AMOS 2/3 і Sirius 4.

 

Олександр Глущенко піддає сумніву цю заяву: «Припустімо, що Digital Fly Ukraine може сформувати під себе пакет з 80 каналів і ретранслювати їх через орендовані транспондери із супутника Thor 6. Можливо, компанія перепідніматиме українські канали із сусідніх супутників у складі пакету MYtv. Тоді навіщо використовувати для його прийому антену з трьома конверторами для прийому сигналу із супутників Thor 3/6, AMOS 2/3 і Sirius 4?  Що абонент прийматиме з них, якщо ці канали увійшли до складу MYtv? І головне - на цих супутниках немає 200 FTA-каналів. Виходить, це невдалий рекламний трюк?».

 

З 25 листопада по 20 січня діє акційна пропозиція MYtv, за якою абонентам пропонують ресивер MYtv HDMAX та пакет «Необмежений» за спеціальною ціною: на 6 місяців за 389 доларів, на 12 місяців - за 476 доларів. Інша акція діє з 16 листопада по 15 березня і закликає клієнтів підключити 7 друзів і отримати ще один ресивер безкоштовно.

 

Однак, на думку незалежного експерта, для нового гравця головне - ціна входу для потенційного абонента. «Чим нижча буде вартість підключення, тим більше шансів у компанії прискорити темпи нарощення абонентів. Також компанії слід зробити акцент на аудиторію в населених пунктах і передмістях з населенням від 50 тисяч. Але тут доведеться конкурувати з компанією "Віжн ТБ", яка надає ресивер за 1 гривню і веде активну маркетингову та рекламну політику», - резюмує пан Глущенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11904
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду