detector.media
03.12.2009 11:41
Супутникова платформа MYtv офіційно оголосила про вихід на ринок

30 листопада оператор супутникового зв'язку Digital Fly Ukraine офіційно оголосив про запуск національної платформи супутникового телебачення MYtv і запустив сайт http://www.mytv.ua/.

 

Як повідомляється в офіційному релізі, компанія є власністю кіпрської інвестиційної холдингової компанії Kesongs Enterprises, власники якої - південноафриканська і американська групи, що мають інтереси в ряді приватних компаній різних сфер діяльності. Компанія має «багаторічний досвід запуску DTH-платформ в різних країнах світу: Ізраїлі, Індії, Румунії, Японії, США». Однак до африканського оператора супутникового зв'язку My TV проект не має ніякого відношення, наголошують у Digital Fly Ukraine.

 

Digital Fly Ukraine використовує ресивери формату HD з функціями відеомагнітофона, а також програмне забезпечення. За допомогою цього обладнання глядач зможе записувати програми (одночасний запис 2 телепрограм); зберігати фільми та створювати власну відеотеку (ресивер має жорсткий диск з обсягом понад 500 годин запису); «перемотувати» будь-яку програму на 45 хвилин назад; зупиняти перегляд телепрограми і продовжувати його згодом.

 

Компанія обіцяє гнучкість у формуванні пакетів каналів і надання «унікального контенту». «По суті, користувач сам зможе сформувати пакет каналів, які він хоче дивитися. Або ж вибрати з пропонованих пакетів і доповнити», - йдеться повідомленні.

 

Незалежний експерт з телебачення (журнал Mediasat) Олександр Глущенко, каже, що поштучний продаж каналів технічно можливий в IPTV або в системах, де не використовується кодування за допомогою карток. На його думку, йдеться про додаткові пакети, а не канали, тому що поштучний продаж каналів загрожує виявитися нерентабельним.

 

За інформацією експерта, платформа передбачає «базовий» пакет вартістю 9 доларів. Канали, які не увійдуть до нього, розбиватимуться на тематичні додаткові пакети за жанрами вартістю 3-6 доларів. Вартість «повного» пакету не перевищуватиме 22 долари на місяць.

 

Програмне наповнення MYtv будуватиметься за тими ж принципами, що й в усіх операторів платного телебачення: українські канали, російські тематичні та іноземні перекладні. «На етапі впровадження послуги оригінальних телеканалів або власного виробництва не буде. Також не буде у складі MYtv оригінального спортивного контенту, зокрема футболу, права на який належать "Поверхность" і ТРК "Україна". Перша пропонує на платформі "Поверхность+" 4 канали власного виробництва, друга в листопаді уклала ексклюзивну угоду з "Віжн ТБ" і протягом трьох років канал "Футбол" можна побачити тільки у складі пакету Viasat», - нагадує пан Глущенко.

 

Оскільки супутникова передавальна up-link станція належить компанії STN і знаходиться на території Словенії, на платформу зможуть не потрапити деякі українські канали, зокрема Перший автомобільний, Biz-TV, «ЧП-Інфо», які мовлять із супутника Eutelsat W4, сигнал якого не покриває Словенію. Також може не бути Першого національного. Офіційно НТКУ супутникове мовлення не веде, а «Віжн ТБ», для якої Перший підіймають на супутник Sirius 4, навряд ділитиметься сигналом з конкурентом. «Вихід із ситуації - підйом для своїх потреб сигналу певних каналів з території України або перегон за допомогою оптиковолоконних ліній, що зумовлює подорожчання проекту», - резюмує пан Глущенко.

 

Зателефонувавши до контакт-центру MYtv, ТК дізналася, що наразі компанія пропонує один пакет каналів «Необмежений», який включає понад 80 телеканалів різної тематики. Плюс абонент може приймати понад 200 FTA-каналів (у вільному доступі) із супутників Thor 3/6, AMOS 2/3 і Sirius 4.

 

Олександр Глущенко піддає сумніву цю заяву: «Припустімо, що Digital Fly Ukraine може сформувати під себе пакет з 80 каналів і ретранслювати їх через орендовані транспондери із супутника Thor 6. Можливо, компанія перепідніматиме українські канали із сусідніх супутників у складі пакету MYtv. Тоді навіщо використовувати для його прийому антену з трьома конверторами для прийому сигналу із супутників Thor 3/6, AMOS 2/3 і Sirius 4?  Що абонент прийматиме з них, якщо ці канали увійшли до складу MYtv? І головне - на цих супутниках немає 200 FTA-каналів. Виходить, це невдалий рекламний трюк?».

 

З 25 листопада по 20 січня діє акційна пропозиція MYtv, за якою абонентам пропонують ресивер MYtv HDMAX та пакет «Необмежений» за спеціальною ціною: на 6 місяців за 389 доларів, на 12 місяців - за 476 доларів. Інша акція діє з 16 листопада по 15 березня і закликає клієнтів підключити 7 друзів і отримати ще один ресивер безкоштовно.

 

Однак, на думку незалежного експерта, для нового гравця головне - ціна входу для потенційного абонента. «Чим нижча буде вартість підключення, тим більше шансів у компанії прискорити темпи нарощення абонентів. Також компанії слід зробити акцент на аудиторію в населених пунктах і передмістях з населенням від 50 тисяч. Але тут доведеться конкурувати з компанією "Віжн ТБ", яка надає ресивер за 1 гривню і веде активну маркетингову та рекламну політику», - резюмує пан Глущенко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY