Медіа-профспілка оскаржить скороченя штату НТКУ в суді

19 Березня 2009
28286
19 Березня 2009
12:15

Медіа-профспілка оскаржить скороченя штату НТКУ в суді

28286
Медіа-профспілка оскаржить скороченя штату НТКУ в суді

Осередок Київської незалежної медіа-профспілки у Національній телекомпанії України не отримав від керівництва телекомпанії списків співробітників, що підлягають скороченню. Як повідомила «Детектор медіа» юрист КНМП Валентина Прибильська, президент НТКУ Василь Ілащук та його юрист уникають зустрічі з представниками профспілки і не виконують обіцянки, даної на зустрічі з КНМП.

 

«Мені надана письмова відповідь не в повному обсязі та не по суті звернення. Цитуються норми статей Кодексу законів про працю України, які в цьому випадку не застосовуються», - каже Валентина Прибильська.

 

За словами юриста КНМП, обіцяні списки на 156 штатних одиниць, які підлягають скороченню, президентом НТКУ медіа-профспілці досі не надані, так само як і нормативно-правові акти (накази, розпорядження адміністрації Держтелерадіо), які б стосувалися квітневого звільнення. «Від так вважаємо наказ Василя Ілащука незаконним, у зв'язку з чим підготували  позов до суду, який найближчими днями буде поданий», - сказала Валентина Прибильська.

 

 «Під час зустрічі наприкінці лютого нам Василь Ілащук пообіцяв найближчим часом надати списки на скорочення. Але так і не дотримав слова, тому профспілка й вирішила подати позов до суду», - зазначив голова КНМП Юрій Луканов, додавши, що це не перший випадок, коли профспілкова організація йде в суд захищати свої права.

 

Президент НТКУ Василь Ілащук відмовився коментувати намір КНМП подати на Перший національний до суду, зазначивши, що по списки потрібно звертатися до управління кадрами телеканалу.  «Там є чітка схема, згідно з якою вони можуть отримати ці списки. Зауважу тільки, що ми робимо все законно. Перш ніж ухвалюється якесь рішення, його розглядають 16 наших юристів, вони відповідають за кожне речення. Ми жодну людину не звільнимо просто так. Але в телекомпанії немає потреби в 1800 працівниках», - сказав пан Ілащук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28286
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
місцевий
5519 дн. тому
Більша половина навіть права не має працювати юристами.
?????
5523 дн. тому
16 юристов....... это очень много! 15 из них можно сократить.
:-)
5526 дн. тому
Суд розбереться!
)))))
5526 дн. тому
Так організовуйте мітинг))))))))
гость
5526 дн. тому
Выходит сокращение не законное. Тогда на НТКУ полный беспредел!!!!
Факт
5527 дн. тому
Интересный факт: Средний возраст пенсионеров оказался 25-35 лет
работник НТКУ
5527 дн. тому
Законно! Матерей с малолетними детьми подавать на сокращение.......Очень законно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду