detector.media
21.11.2009 01:36
Захоплено Львівську ОДТРК
Захоплено Львівську ОДТРК
Ярослав Климович, генеральний директор ЛОДТРК, заявляє про грубий шантаж з боку Петра Димінського

ЛОДТРК працює на 12 каналі спільно з «Львів-ТБ» і ТРК «Міст». За словами Ярослава Климовича, генерального директора ЛОДТРК, апаратну захопили представники ТРК «Міст», причина - примусити його підписати сітку мовлення, за якою телекомпанія «Міст» мовила б у прайм-тайм, в ті години, коли виходять програми Львівської телекомпанії. 

 

Тим часом на супутниковому телеканалі «УТ-Захід» мав вийти в ефір запис, на якому Ярослав Климович начебто домовляється з Петром Димінським, почесним президентом футбольного клубу «Карпати», з яким пов'язують телекомпанію «Міст». У сюжеті ідеться про суборенду прайму, при цьому озвучуються певні суми.

 

Ситуацію у Львові коментує Ярослав Климович:

 

-         Сьогодні о 18.30 сталася надзвичайна ситуація - охоронці ТРК «Міст» увірвалися у центральну апаратну, де ми працюємо спільно, і заявили, що з 19.00 вони не дадуть вийти в ефір Львівській  телерадіокомпанії. Нападники закрили в апаратній трьох наших працівників - випускового редактора і двох інженерів. Дізнавшись про це, я повернувся до телерадіокомпанії. Коли наша охорона попросила нападників вийти з приміщення, вони створили штовханину. На місце прибули представники правоохоронних органів, які зараз розбираються в цій ситуації. Тимчасом ми викликали наших інженерів, щоб протягом ночі перекомутувати ефірну апаратну і перейти працювати в аналоговому режимі в нашій старій апаратній. Проте інша сторона конфлікту не дає нам доступу до кабелів. Представники правоохоронних органів безпорадні.

 

-         Яка причина конфлікту?

-         Це трапилося тому, що засновник каналу «Міст-ТБ», почесний президент клубу «Карпати Львів» Петро Димінський виставив мені такі умови - щоб я віддав студію з усією технікою для їхньої роботи. А також віддав ефірний час - весь прайм-тайм, де працює Львівська телерадіокомпанія, телерадіокомпанії «Міст». Я вважаю ці умови незаконними, і сказав, що не підпишу їх. Папери мені принесли вчора - а сьогодні вони зробили цю провокацію.

 

-         Ви сказали про захоплення людей. Чи їх і далі утримують?

-         Ні. Людей звільнено. Представники СБУ заявили, що утримання людей загрожує кримінальною відповідальністю, і тоді людей було звільнено. По часу це утримання тривало хвилин 30.

 

-         Яка ситуація зараз?

-         Мовлення не припинялося. Але до ранку ми повинні перекомутуватися і налагодити роботу нашої апаратної.

 

-         Кажуть в ефір вийшов компрометуючий вас сюжет, як ви прокоментуєте його появу?

-         Виявляється, пан Димінський поставив у себе в кабінеті камеру. Він записав переговори, які велися по формуванню спільної сітки мовлення. А далі змонтував фрагменти цих переговорів з іншими фрагментами. Це спроба нас залякати. Я чітко сказав: попри будь-який компромат я не буду підписувати будь-яких речей, які шкодять інтересам телерадіокомпанії.

 

-         Начебто в ефірі було озвучено суми фінансових домовленостей між вами та паном Димінським...

-         Між мною і паном Димінським ніколи не було ніяких фінансових відносин.

 

Також 20 листопада близько 22.00  з невідомих причин на 12-му каналі була припинена трансляція виступу почетного президента ФК «Карпати» Петра Димінського, який відбувався в рамках ефірного часу ТРК «УТ-Захід», повідомляє інтернет-видання «Вголос».

 

Ігор Дедишин, представник інтересів інвестора Петра Димінського, у коментарі «Вголос» зазначив наступне:

 

«Вчора Ярослав Климович визнав в пристуності правоохоронних органів, що саме з його вказівки був зірваний ефір "УТ Захід". Відповідно до ліцензії, ми маємо ввечері ефірний час на 12-му каналі з 21.00 до 24.00. Вважаємо це грубим порушенням наших прав. Ми збираємося звернутися до Держкомтелерадіо з проханням скерувати до Львова комісію, яка б перевірили факти зловживань в діях генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича. Хочу також наголосити, що виступ Петра Димінського, попри відключення 12-го каналу, був повністю показаний всіма операторами кабельного телебачення. адже передачі "УТ-Захід" транслюються через супутник».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY