Холдинг CTC Media подав у суд на Олександра Роднянського

10 Листопада 2009
20498
10 Листопада 2009
09:49

Холдинг CTC Media подав у суд на Олександра Роднянського

20498
Холдинг CTC Media подав у суд на Олександра Роднянського

Медіахолдинг CTC Media позивається до свого колишнього президента та дійсного члена ради директорів Олександра Роднянського. Про це повідомляє інтернет-видання Lenta.ru.

 

Претензія CTC Media полягає в тому, що попри умови контракту пан Роднянський «задіяний у бізнесі конкуруючої компанії та діє всупереч інтересам СТС Media».

 

Проти екс-президента холдингу подали два цивільних позови до Верховного суду штату Нью-Йорк та Канцлерского суду штату Делавер.

 

Головні акціонери холдингу СТС Media - Alfa CTC Holdings Limited («Alfa») та MTG Russia AB («MTG») - поставили пана Роднянського до відома, що більше не підтримують його кандидатуру в якості члена ради директорів СТС Media. Згідно з договором, пана Роднянського може бути виведено зі складу ради за 90 днів, 7 лютого 2010 року.

 

Сам пан Роднянський в інтерв`ю російському агентству «Інтерфакс» інформацію щодо роботи на конкурентів спростував, а звинувачення назвав «необґрунтованими та надуманими». «Моя юридична позиція стійка - я працюю на себе та нікого не консультую», - заявив він.

 

Пан Роднянський розпочав діяльність у CTC Media 2002 року. Спочатку він очолював телеканал СТС, а через два роки зайняв посаду генерального директора холдингу. До ради директорів СТС Media його обрали у листопаді 2008 року. 22 червня 2009 року пан Роднянський залишив пост президента холдингу заради власних проектів, зокрема, кінокомпанії «Нон-стоп продакшн».

 

До складу CTC Media входять три російські канали - СТС, «Домашній», ДТВ. Холдинг володіє надійними активами у Казахстані, Молдові та Узбекистані, а також двома продюсерськими компаніями. Найбільшими акціонерами CTC є MTG (39,4%), бенефіціари «Альфа-груп» (25,9%), фонди Fidelity (5,8%). Понад 16% акцій компанії перебуває в обігу на біржі Nasdaq.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20498
Читайте також
03.12.2009 16:10
Кристина Бусько, «Коммерсант»
43 851
13.11.2009 16:26
Ксения Болецкая, «Ведомости.Ру»
41 647
10.11.2009 19:54
Александр Поливанов, Lenta.ru
23 286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду