detector.media
10.11.2009 09:49
Холдинг CTC Media подав у суд на Олександра Роднянського

Медіахолдинг CTC Media позивається до свого колишнього президента та дійсного члена ради директорів Олександра Роднянського. Про це повідомляє інтернет-видання Lenta.ru.

 

Претензія CTC Media полягає в тому, що попри умови контракту пан Роднянський «задіяний у бізнесі конкуруючої компанії та діє всупереч інтересам СТС Media».

 

Проти екс-президента холдингу подали два цивільних позови до Верховного суду штату Нью-Йорк та Канцлерского суду штату Делавер.

 

Головні акціонери холдингу СТС Media - Alfa CTC Holdings Limited («Alfa») та MTG Russia AB («MTG») - поставили пана Роднянського до відома, що більше не підтримують його кандидатуру в якості члена ради директорів СТС Media. Згідно з договором, пана Роднянського може бути виведено зі складу ради за 90 днів, 7 лютого 2010 року.

 

Сам пан Роднянський в інтерв`ю російському агентству «Інтерфакс» інформацію щодо роботи на конкурентів спростував, а звинувачення назвав «необґрунтованими та надуманими». «Моя юридична позиція стійка - я працюю на себе та нікого не консультую», - заявив він.

 

Пан Роднянський розпочав діяльність у CTC Media 2002 року. Спочатку він очолював телеканал СТС, а через два роки зайняв посаду генерального директора холдингу. До ради директорів СТС Media його обрали у листопаді 2008 року. 22 червня 2009 року пан Роднянський залишив пост президента холдингу заради власних проектів, зокрема, кінокомпанії «Нон-стоп продакшн».

 

До складу CTC Media входять три російські канали - СТС, «Домашній», ДТВ. Холдинг володіє надійними активами у Казахстані, Молдові та Узбекистані, а також двома продюсерськими компаніями. Найбільшими акціонерами CTC є MTG (39,4%), бенефіціари «Альфа-груп» (25,9%), фонди Fidelity (5,8%). Понад 16% акцій компанії перебуває в обігу на біржі Nasdaq.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY