«СТС Медиа» підпише мирову угоду з Роднянським

10 Грудня 2009
22399
10 Грудня 2009
10:57

«СТС Медиа» підпише мирову угоду з Роднянським

22399
«СТС Медиа» підпише мирову угоду з Роднянським

Холдинг «СТС Медиа» та член його ради директорів, колишній президент і гендиректор Олександр Роднянський підпишуть мирову угоду. Про це повідомляє газета «КоммерсантЪ».

 

Крапки над «і» у договорі розставлять 18 грудня. «СТС Медиа» (теклемережі СТС, «Домашний», ДТВ) відкличе подані позови проти Національної медіа групи (РЕН ТВ, «Пятый канал»). У свою чергу пан Роднянський відмовиться від частини власних акцій. За інформацією «Крммерсанта», йдеться про 5,41% «СТС Медиа» та, попередньо, дисконт у 20-33%. Також екс-президента нічого не зв'язуватиме у виборі телекомпаній, з якими він бажає співпрацювати.

 

«Я задоволений тим, що вдалося знайти взаємовигідний компроміс»,- каже пан Роднянський. В прес-службі «СТС Медиа» від коментарів відмовились.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у вересні 2009 року «СТС Медиа» у судовому порядку заявив про свої претензії до пана Роднянського через те, що він «задіяний у бізнесі конкуруючої компанії та діє всупереч інтересам СТС Media».

 

Проти екс-президента холдингу подали два цивільних позови до Верховного суду штату Нью-Йорк та Канцлерского суду штату Делавер. Головні акціонери холдингу СТС Media - Alfa CTC Holdings Limited («Alfa») та MTG Russia AB («MTG») наголосили, що більше не підтримуватимуть його кандидатуру як члена ради директорів.

 

Сам пан Роднянський в інтерв`ю російському агентству «Інтерфакс» інформацію щодо роботи на конкурентів спростував, а звинувачення назвав «необґрунтованими та надуманими». «Моя юридична позиція стійка - я працюю на себе та нікого не консультую», - заявив він.

 

Пізніше в інтерв`ю «Коммерсанту» пан Роднянський розповів, що дійсно контактує з «Національною медіа групою» (НМГ) стосовно «окремих телепроектів». Зокрема, це детективи та бойовики для РЕН ТВ і «змістовні, інтелектуальні формати» для «Пятого канала».

 

Як розповів пан Роднянський, для погодження нових проектів йому дійсно доводилося часто бувати у офісі НМГ та на інших телеканалів. Він підтвердив, що зустрічався з представниками групи Юрія Ковальчука, однак відразу інформував їх про зобов'язання перед СТС Media. Інформацію про те, що йому пропонували стати президентом НМГ, пан Роднянський спростував.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22399
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду