Ведучий Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 Діма Бородін: нашим виконавцям буде набагато складніше

5 Листопада 2009
32391
5 Листопада 2009
14:56

Ведучий Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 Діма Бородін: нашим виконавцям буде набагато складніше

32391
Дванадцятирічний ведучий Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 Діма Бородін добре розуміє усіх учасників конкурсу, адже він сам співак. Він не збирається заспокоювати маленьких виконавців у грін-румі після їхнього виступу, натомість усіма силами спробує створити д ля них дружню атмосферу справжнього свята
Ведучий Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 Діма Бородін: нашим виконавцям буде набагато складніше

Дванадцятирічний Дмитро Бородін - один з наймолодших ведучих Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009. Він підтримуватиме учасників конкурсу у грін-румі. Вже тричі він брав участь у Національних відборах Дитячого пісенного конкурсу Євробачення, але до перемоги йому не вистачало зовсім трішки. Цього року його мрія брати участь у ДПКЄ здійснилась, але цього разу він представлятиме Україну не як співак, а як ведучий.

 

Діма здобуває освіту в багатопрофільній гімназії, займається вокалом у школі мистецтв і вокально-хореографічній студії. Він пише пісні, музику, вчиться робити аранжування, експериментує зі звуком. Танцює брейк, відвідує уроки естрадного танцю і вивчає англійську у спеціалізованій школі. У свої 12 років Діма лауреат багатьох міжнародних і всеукраїнських фестивалів.

 

Невгамовний талановитий ведучий Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 у грін-румі Діма Бородін дав інтерв'ю прес-службі Першого Національного.

 

- Як ти дізнався про кастинг ведучих Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009?

- Про конкурс ведучих я дізнався з офіційного сайту Першого Національного і побачив на телеканалі. Ми зателефонували організаторам проекту, надіслали резюме і заявку на участь у кастингу.

 

- Чому ти захотів спробувати свої сили і стати ведучим Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009?

- Я вважаю, що на сьогодні такий проект, як Дитяче Євробачення - одна з найяскравіших і найважливіших подій у Європі. Цього року я був одним з ведучих «Слов'янського базару» у Вітебську, і мені дуже сподобалася роль ведучого саме пісенного конкурсу, тому що я сам неодноразово був учасником таких проектів як в Україні, так і в Європі.

 

- Наскільки ти був упевнений в тому, що пройдеш кастинг і станеш ведучим цього конкурсу?

- Я не був до кінця впевнений, що стану ведучим такого грандіозного європейського шоу, бо в кожного проекту є свій формат, і вимоги до кандидатів висувалися досить серйозні. На кастингу учасники мали продемонструвати вільне володіння англійською мовою, а також вільно володіти собою на сцені.

 

- Як готувався до кастингу?

- Готуватися до кастингу не було часу, тому що мене викликали несподівано. До того ж, навряд чи можна щось підготувати до кастингу. На вивчення англійської потрібні роки, а на сценічну майстерність - досвід.

 

- Як вважаєш, чому саме ти став ведучим Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 у грін-румі?

- Я дуже хотів стати учасником Дитячого Євробачення і тричі ставав фіналістом Національного відбору ДПКЄ. Але цього разу я буду ведучим, і ця роль мені теж дуже подобається. Я вважаю, що допоміг мій досвід, адже я два роки був ведучим дитячої телевізійної програми. І англійську мову я вчу вже 5 років.

 

- Ти вже маєш уявлення, як вестимеш конкурс?

- Певні міркування щодо того, як я вестиму конкурс, у мене вже є. Я переглянув останні телевізійні ефіри дитячого конкурсу, ще раз переглянув доросле Євробачення, яке цього року на дуже високому рівні приймала Москва. Дмитро Шепелєв був ведучим у грін-румі, і в нього є чому повчитися.

 

- Ти пам'ятаєш, як дізнався, що Дитяче Євробачення-2009 відбудеться у Києві? Якою була твоя реакція?

- Про те, що Дитяче Євробачення цього року буде в Україні, я дізнався ще рік тому. Але тоді я ще не уявляв себе в ролі ведучого, адже готувався як учасник. Я думаю, що ця подія важлива для України, вона приверне увагу багатьох людей до дитячої творчості як у нашій країні, так і в Європі.

 

- Тобі випало нелегке завдання, адже доведеться підтримувати учасників після їхнього виступу, коли вони дуже схвильовані і думають про перемогу. Як ти будеш їх підтримувати? Про що будеш розмовляти з учасниками?

- Напевно, я як ніхто інший знаю, яка потрібна підтримка учасникам. Я сам пережив багато нелегких моментів. Найтяжче - це пережити поразку, з якою треба вийти з високо піднятою головою і не втратити бажання й надалі займатися улюбленою справою. Нашим виконавцям буде набагато складніше, адже вони не знають одне одного. Я особисто знайомий з виконавцями, які приїдуть до Києва за перемогою на ДПКЄ-2009. З ними я познайомився на пісенних фестивалях. Я переконаний, що це допоможе створити дружню атмосферу в грін-румі. Я думаю, що навряд чи стану когось заспокоювати, а ось створити атмосферу свята, можливо, розвеселити когось за певних обставин, я безсумнівно спробую.

 

- Однією з головних вимог до ведучих Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 була комунікабельність і бездоганне володіння англійською мовою. З комунікабельністю питань немає, а де ти вчив англійську мову?

- Англійською мовою я займаюся в спеціалізованій школі з вивчення англійської мови з носієм - викладачі приїхали з Великобританії. В цьому році я виступав як гість на фестивалі в Сан-Ремо, що дозволило мені добре попрактикуватися з англійською мовою. Зараз дуже багато моїх однолітків знають англійську, і тому, спілкуючись з дітьми з різних країн, я маю найкращу практику з англійської мови.

 

- До Євробачення залишилося менше місяця, що ти очікуєш від конкурсу особисто для себе?

- Для мене це визначна подія. Це дуже почесно - представляти Україну, бути її обличчям. До того ж, я буду ведучим з однією з найталановитіших і найкрасивіших виконавиць - Ані Лорак. Очікую набути більше досвіду, нових друзів і море яскравих вражень.

 

- Ти плануєш у наступному році представляти Україну на Дитячому пісенному конкурсі Євробачення як виконавець?

- Усе може бути!

 

Текст опубліковано на сайті Першого Національного

 

Фото - 1tv.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
1tv.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32391
Читайте також
19.11.2009 10:45
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
27 063
17.11.2009 12:27
Артем Скоропадский, «Коммерсант»
17 629
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду