Дитяче Євробачення-2009 — іміджевий проект

25 Жовтня 2009
34754
25 Жовтня 2009
15:37

Дитяче Євробачення-2009 — іміджевий проект

34754
Дитяче Євробачення-2009 — іміджевий проект

21 листопада у Палаці спорту відбудеться фінальний концерт дитячого Євробачення-2009. Цього року Київ прийматиме учасників з 13 країн - Швеції, Росії, Вірменії, Румунії, Сербії, Грузії, Нідерландів, Кіпру, Мальти, України, Бельгії, Білорусі та Македонії (країни-учасниці подані в послідовності виступу їх представників). Український виконавець - 12-річний Андранік Алексанян виступатиме під номером 10 з піснею власного авторства «Три тополі».

 

- Андранік Алексанян має великі шанси на перемогу. Я б сказав, що він разом із учасником від Білорусі Юрєм Демідовічем у числі двох претендентів на перше місце, - сказав Руслан Ткаченко, виконавчий продюсер Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009.

 

Організатори наголосили, що цей конкурс не комерційний, а іміджевий захід для України. Саме тому квитки на репетиції та фінальний концерт будуть роздаватися безкоштовно (за замовленням через офіційний сайт Першого Національного телеканалу). Окремо планується виділити по 100 запрошень на два дні (генеральна репетиція та фінальний концерт) і передати їх губернаторам областей України для розповсюдження в дитячих будинках, школах-інтернатах, дитячих лікарнях.

 

- Дитяче Євробачення не має такої довгої історії як доросле, тим не менше, для України проведення проекту такого рівня є можливістю зарекомендувати, показати себе світу. Попри кризу Україна вийшла на фінішну пряму в підготовці до проведення конкурсу. Ми забезпечили належну підготовку. Уряд виділив 15 млн. гривень зі стабілізаційного фонду на проведення підготовчих заходів, також ми отримали фінансування від Європейської мовної спілки, стараннями НТКУ залучено ряд спонсорів. Я вважаю, що цей конкурс, окрім престижу для нашої держави, стане ще й певним мобілізуючим фактором для підростаючого молодого покоління. Адже, на мій погляд, подібні конкурси виховують та стимулюють у дітей лідерські якості, - зазначив на початку зустрічі Іван ВАСЮНИК, віце-прем'єр-міністр України.

 

Урочиста церемонія відкриття дитячого Євробачення-2009 відбудеться 16 листопада о 19 годині в Українському домі. Саме з цього моменту і почне відлік цьогорічний міжнародний пісенний конкурс. Впродовж шести днів організатори обіцяють для учасників цікаву та насичену програму - «Тиждень Євробачення».

 

За словами, Василя Ілащука, президента НТКУ, у цьогорічному масштабному євродійстві будуть задіяні 703 виконавця: музиканти, хореографи, танцівники. Ведучими дитячого Євробачення стануть Ані Лорак та Тимур Мірошниченко, а в грін-румі учасників зустрічатиме 12-річний Діма Бородін, який уже має професійний досвід (цього року Дмитро був одним із ведучих «Славянського базару у Вітебску»). «За лаштунками Євробачення вестимуть Артем Никифоров та Катерина Тимошенко.

 

Нововведенням дитячого Євробачення-2009 стане англомовна он-лайн інтернет-трансляція події на офіційному сайті.

 

Нагадаємо, що Україна вже вчетверте братиме участь у дитячому пісенному конкурсі Євробачення. Міжнародна трансляція фінального концерту відбудеться 21 листопада в ефірі Першого Національного телеканалу о 21.15 за київським часом і триватиме протягом двох годин.

 

Олена Рябець, газета «День»

 

Фото  - day.kiev.ua

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олена Рябець, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34754
Читайте також
20.11.2009 12:16
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
25 134
19.11.2009 10:45
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
27 060
17.11.2009 12:27
Артем Скоропадский, «Коммерсант»
17 626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду