На телеканалах журналістам радять не брати інтерв’ю у хворих, роздають захисні маски та лимони (ОНОВЛЕНО)

2 Листопада 2009
5832
2 Листопада 2009
18:00

На телеканалах журналістам радять не брати інтерв’ю у хворих, роздають захисні маски та лимони (ОНОВЛЕНО)

5832
На телеканалах журналістам радять не брати інтерв’ю у хворих, роздають захисні маски та лимони (ОНОВЛЕНО)

Українські телеканали забезпечують  свої знімальні групи, які працюватимуть у епідеміологічно небезпечних місцях захисними масками і радять прислухатись до рекомендацій МОЗ. Про це ТК повідомили у прес-службах телеканалів.

 

Деякі журналісти, адміністратори, редактори Нового каналу вже працюють в масках, окрім цього канал, за словами шеф-редактора  Михайла Шаманова, радить знімальним групам вживати профілактичні антивірусні препарати та не брати інтерв'ю у хворих.

 

«Редактори рекомендуватимуть знімальним групам утримуватися від інтерв'ю з хворими, а також від відвідування лікарень та ізоляторів з хворими та лікарями, що контакутють з хворими», - сказав пан Шаманов.

 

На ICTV також роздають захисні маски, за словами прес-секретаря каналу Юлії Бондаренко,  закуплено спиртові серветки для протирання навушників та іншої техніки, у ньюз-румі, монтажних, апаратних та інших місцях розвішано пам'ятки з профілактики від МОЗ та інструкціїї щодо дотримання гігієни під час вірусних епідемій.

А от канал СТБ, за інформацією прес-служби, вирішив не відправляти знімальні групи в зони епідемії.

 

«У цих містах працюють кор. пункти каналу, які готують сюжети для "Вікон"», пояснили ТК.

 

Окрім захисних масок, канал уже закупив і роздає співробітникам медичні противірусні препарати (афлубін, амізон, амексін, оксолінову мазь).

 

«З метою профілактики захворювань на грип, в їдальнях розкладено лимони. Тричі на тиждень на території каналу буде перебувати лікар, якій на місці зможе надати консультації, призначити лікування. Також усім співробітникам була відправлена пам'ятка з профілактики та лікування грипу, список бажаних для прийому препаратів», - зазначили ТК У прес-службі.

 

А от Перший національний через загрозу грипу скасував всі внутрішні святкові заходи до дня телевізійника.

 

«Співробітників телекомпанії попросили утриматись від зайвих виїздів ПТС. Також відмінено не екстрені не новинні виїзди ТЖК. В телекомпанію завезуть маски, у медпункт буде закуплено всі необхідні медикаменти і будуть видаватися працівникам. У нас інструктуються знімальні групи з приводу миття рук, носіння масок та інших заходів безпеки», -  розказала ТК піар-директор  Першого національного Юлія Савостіна

 

 

На ТРК «Київ», за словами керівника відділу зовнішніх комунікацій Київського медіа холдингу Петра Щербини, є необхідний запас захисних марлевих масок, які роздають працівникам.

 

У прес-службі 5-го каналу ТК повідомили, що  всім співробітникам  рекомендовано загальні заходи безпеки, які використовує кожна людина. А на ТВі керівництво телеканалу «рекомендувало своїм співробітникам дотримуватися порад лікарів і користуватися здоровим глуздом, аби зменшити ризик захворювання на грип як під час роботи, так і у побуті».

 

У прес-службі ТРК «Україна» ТК розповіли, що всі штатні працівники каналу мають медичне страхування, яке дозволяє оперативно звернутись по допомогу у випадку виявлення симптомів захворювання. Для профілактики захворювання були запропоновані щеплення та медичні препарати - «Афлубін» та  «Ехінацея». Раз на тиждень до офісу телеканалу приходить лікар-куратор, який надає професійну консультацію співробітникам. Також канал радить працівникам при перших ознаках застуди залишатися вдома, не збиратися великими групами і за можливістю відмінити летючки, тренінги та наради, обмежити  кількість зовнішніх зустрічей. Всі власні кореспонденти каналу  (особливо у Львові та Івано-Франківську) їздять на зйомки в масках.

 

За інформацією прес-служби «Інтер», усі підрозділи каналу, які «контактують з людьми» а саме, знімальні групи, служба охорони, логістики, працівники громадського харчування, офіс-менеджери кожні 2-3 години отримують захисні маски. «Рекомендуємо працівникам для профілактики використовувати  мазі для носу - оксолінову  або альфа-інтерферон, кожну годину мити руки, регулярно провітрювати приміщення, приймати імуностимулятори, «Амізон», «Антигрипін»,  вітамін С та ехінацею», - йдеться у повідомленні каналу. У кафе каналу «в достатній кількості наявні цитрусові - лимони, апельсини та грейпфрути». Також на "Інтері" щоранку проводять дизинфекцію приміщення та організована щоденна консультація з лікарем.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5832
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Небайдужа
5307 дн. тому
чомусь уважне око Телекритики оминуло своєю увагою телеканал ТЕТ...? щоправда, писати тут нема про що - жодних запобіжних заходів керівництво каналу не вжило.. більше того - холодними неопалюваними коридорами каналу гасають напівзастужені співробітники - мабуть, розуміють, що у Смутні Часи не час йти на лікарняий...
)))
5308 дн. тому
на Интере дали маски только штаткникам, но это понятно - внештатники не болеют!
Oleksandra
5310 дн. тому
только что в этом издании прочитала статью про то, что медиа распыляют панику http://telekritika.ua/otar_col/2009-11-02/48960 и вот! абсолютно подтверждающая статья на этом же сайте!
Nik
5310 дн. тому
Ха, а що канали зробили для корпунктів у свинячих регіонах. Себе бережуть
Крылохлоп
5310 дн. тому
"канал СТБ, за інформацією прес-служби, вирішив не відправляти знімальні групи в зони епідемії. — «У цих містах працюють кор. пункти каналу, які готують сюжети для "Вікон". ....Ну конечно же, пусть лучше региональные журы болеют и дохнут :))
crazy squirrel
5310 дн. тому
Ага на ТРК "Киеве" прям вагонами раздают маски особенно перед приходом мэра. Радует хоть мыло появилось :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду