Нацрада і Генпрокуратура обмінялися подяками за 9 млн гривень ліцензійного збору

24 Грудня 2009
17739
24 Грудня 2009
15:26

Нацрада і Генпрокуратура обмінялися подяками за 9 млн гривень ліцензійного збору

17739
Нацрада і Генпрокуратура обмінялися подяками за 9 млн гривень ліцензійного збору

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення висловила подяку Генеральній прокуратурі України за професіоналізм та координацію оперативних дій її співробітників, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

 

«Завдяки цьому вдалося уникнути порушення чинного законодавства, зокрема Закону України "Про телебачення і радіомовлення", що сприяло своєчасній сплаті телерадіокомпаніями ліцензійного збору та надходженню до Державного бюджету 9 млн. грн.», - ідеться в подяці Нацради Генпрокуратурі.

 

Як пояснив ТК в. о. голови Національної ради Андрій Мирошніченко, Генпрокуратурі дякували за розуміння в справі реструктуризації ліцензійних боргів. «Була низка компаній, які з різних причин не могли вчасно, як це передбачено законом - в 30-денний термін, сплатити ліцензійний збір. У зв'язку з цим до нас спочатку звернулася Генеральна прокуратура. І ми знайшли особливий правовий формат: вирішили застосувати особливий порядок сплати ліцензійного збору. Фактично, це було реструктуризація сплати», - розповів він.

 

За словами пана Мирошніченка, порядок сплати мав різні дати, кінцевою з яких було 15 грудня. «Станом на 15 грудня всі 13 компаній, з яких ми починали реструктуризацію, сплатили збори, і ми виходимо на кінець бюджетного року без боргів», - повідомив він. Серед боржників він назвав Національну телекомпанію України, «НБМ-радіо», «Донбастелесупутник».

 

«З одного боку, Генеральна прокуратура з розумінням поставилася і підтримала нас в ідеї реструктуризації боргу. Насамперед ми дякували за це. З іншого боку, щоденний контроль Генеральної прокуратури був суттєвим чинником, щоб компанії зрозуміли серйозність ситуації і не гралися із цим», - пояснив Андрій Мирошніченко мотиви листа вдячності.

 

У свою чергу Нацрада з нагоди 15-річчя отримала вітальний лист за підписом генерального прокурора Олександра Медведька, у якому схвалюється її підхід до регулювання телерадіопростору. «Ваш сучасний підхід до питання розвитку національного телерадіоінформаційного простору України свідчить про незворотній поступ України в утвердженні світових цінностей, головними серед яких є повага до національної культури та вітчизняного виробника, утвердження демократичних принципів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17739
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
//
5245 дн. тому
Человеческим языком это излагается так: спасибо Генпрокуратуре, что с подачи Нацрады разрешила нарушить Закон.
Женя
5245 дн. тому
Додушили ТРК в момент кризиса ! за это нацраде и прокуратуре особая признательность. Еще годик и сократим количство сми в 2 раза.. останутся только подконтрольные СМИ Курусу и иже с ними...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду