detector.media
04.09.2009 14:31
Депутати намагаються врятувати ліцензію радіо «Мелодія»

У парламенті 3 вересня 2009 року зареєстровано законопроект «Про внесення змін до ст. 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні, №5096. Проект внесли народні депутати Юрій Кармазін (фракція НУНС), Віктор Уколов (БЮТ), Олена Бондаренко та Володимир Ландік (Партія регіонів).

 

За словами розробників, цей законопроект розроблено з метою зменшення впливу фінансово-економічної кризи на діяльність електронних ЗМІ України.

 

Депутати просять ст. 31 Закону «Про ТБ і РМ» доповнити пунктом 6 наступного змісту: «Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на підставі звернення телерадіоорганізацій, підтриманих органом місцевого самоврядування або комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації в 10-ти денний термін зобов'язана скасувати рішення про анулювання ліцензій на право користування каналами мовлення телерадіоорганізацій, термін дії яких закінчився в період фінансово-економічної кризи і які у зв'язку з економічною кризою не мали фінансової можливості сплатити суму ліцензійного збору в повному обсязі у встановлені чинним законодавством терміни, та поновити дію ліцензії з відстроченням або розстроченням сплати суми ліцензійного збору».

 

Згідно з проектом, дія закону, який має набути чинності з дня опублікування, поширюється на ТРО, термін дії ліцензій  на право користування каналами мовлення яких закінчився в 2009 році. Якщо документ буде прийнято, Нацрада повинна буде в 10-денний термін з дня набуття законом чинності розробити порядок поновлення ліцензій тих мовників, строк дії яких закінчився в 2009 році і які не мали змоги сплатити суму ліцензійного збору.

 

Нагадаємо, з таким формулюванням було скасовано ліцензію лише однієї ТРО – АТ «Онікс» (радіо «Мелодія).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY