Податок на розвиток кінематографу пропонують збирати законодавці

19 Серпня 2009
38337
19 Серпня 2009
13:35

Податок на розвиток кінематографу пропонують збирати законодавці

38337
Податок на розвиток кінематографу пропонують збирати законодавці

Народні депутати з НУНС пропонують оподатковувати кіно- та телепокази, продаж відеопродукції, а Сергій Терьохін з БЮТ - ще й кабельний зв`язок з інтернетом. З метою розвивати національний кінематограф.

 

Такі ідеї - не панацея для вітчизняного кіно, вважає кінопродюсер Олег Кохан. «Вирішивши питання фінансування, ми вирішимо лише одну з великої кількості проблем галузі. Важко з'ясувати, чи це щире бажання допомогти українському кіно, чи якісь спекулятивні теми»,- сказав Кохан «Німецькій хвилі».

 

Депутат Терьохін запропонував запровадити збір на розвиток театральної творчості і кінематографії. Оподатковувати автор законопроекту пропонує кіно, телебачення та театр, надання телекомунікаційних послуг.

 

В Інтернет-асоціації та спілці промисловців і підприємців вже скритикували ідею. Пізніше подібний проект зареєстрували депутати Юрій Кармазін та Павло Мовчан.

 

На думку кінопродюсера Олега Кохана, потрібна комплексна програма з реформування індустрії, закон може бути лише одним з її аспектів: «Треба врахувати: майже 25 років кіноіндустрія серйозно не працювала, багато фахівців поїхали за кордон, до Росії».

 

До такої програми, на його думку, мають входити: освітня складова, питання прокату й дистрибуції, кінотеатрів. Кохан нагадує про успішний досвід Франції, Польщі, Туреччини і Болгарії, де свого часу повністю реформували кіногалузь.

 

Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»

 

Фото - «Німецька хвиля»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38337
Читайте також
04.09.2009 10:13
Андрій Кокотюха
, Світлана Кореновська, для «Детектор медіа»
54 104
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тырёхин
5372 дн. тому
А чё? Податок на Інтернет! Аби павломовчанам було чого дерібанити! Ща ыщо накачу соточку...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду