Група довгострокових спостерігачів від ОБСЄ прибула в Україну"Німецька хвиля"

7 Вересня 2004
906
7 Вересня 2004
11:16

Група довгострокових спостерігачів від ОБСЄ прибула в Україну"Німецька хвиля"

906
Група довгострокових спостерігачів від ОБСЄ прибула в Україну"Німецька хвиля"
В Україну прибула група довгострокових спостерігачів від ОБСЄ у складі 45 осіб, яка здійснюватиме моніторинг передвиборної президентської кампанії. 14 вересня вони роз’їдуться по регіонах для відстеження демократичності ведення перегонів. Представники опозиції вважають, що без збільшення чисельності групи спостерігачів принаймні втричі перешкодити фальсифікації результатів виборів буде неможливо, повідомляє "Німецька хвиля".

Друга половина виборчої президентської кампанії проходитиме під наглядом 45 спостерігачів від ОБСЄ. Така невелика кількість фахівців оцінюватиме прозорість перегонів, можливість доступу кандидатів у президенти до мас-медіа в 26 українських регіонах та Криму. Тим часом основна місія короткострокових спостерігачів у складі 600 осіб прибуде в Україну лише 26 жовтня напередодні голосування. Вони будуть по двоє розподілені по всій Україні для моніторингу відкриття виборчих дільниць, голосування, підрахунку бюлетенів та зведення результатів виборів. ОБСЄ поки не відреагувало на звернення коаліції ”Сила народу”, яка підтримує Віктора Ющенка, збільшити кількість спостерігачів бодай до 2 тисяч. Представники опозиції закликали уряди країн Заходу розширити чисельність місії ОБСЄ в Україні, оскільки без цього всі спроби забезпечити прозорість виборів, уникнути підробки бюлетенів та результатів голосування будуть неефективними.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
906
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду