Фільм, який співпродюсує Олег Кохан, покажуть у конкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю

5 Серпня 2009
19238
5 Серпня 2009
14:37

Фільм, який співпродюсує Олег Кохан, покажуть у конкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю

19238
Фільм, який співпродюсує Олег Кохан, покажуть у конкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю

В основному конкурсі 66-го Венеціанского кінофестивалю, який триватиме з 2 по 12 вересня, візьме участь фільм іранської художниці Ширин Нешат «Жінки без чоловіків», у виробництві якого брали участь Німеччина, Франція, Австрія й Україна. Українську сторону представляє продюсер Олег Кохан, повідомляє українська кінокомпанія SOTA Cinema Group.

 

Як уже писала «Детектор медіа», у 2008 році французький продюсер Філіп Бобер підписав угоду з Олегом Коханом стосовно фільму Ширин Нешат, і вже тоді розпочалася підготовка картини саме до Венеціанського кінофестивалю. У стрічці йдеться про життя чотирьох жінок - багатої домогосподарки, проститутки, старої діви й молодої дівчини - на теренах Ірану в 1953 році. Незабаром фільм буде дубльовано українською мовою і випущено в прокат в Україні.

 

Тимчасом на офіційному сайті Венеціанського кінофестивалю країною-виробником картини Ширин Нешат «Жінки без чоловіків» названо Німеччину.

 

В основний конкурс 66-го Венеціанського кінофестивалю увійшли 23 фільми, серед яких шість американських картин, по чотири представили Італія та Франція, а також дві картини з Китаю. 24-й конкурсний фільм-сюрприз буде оголошено вже під час фестивалю. Детальніше з програмою можна ознайомитися на офіційному сайті.

 

Журі фестивалю цього року очолить тайванський режисер Енг Лі («Горбата Гора»), а допоможуть йому французька акторка Сандрін Бонер («Схід-Захід»), американський режисер Джо Данте («Сутінкова зона»), італійський класик Ліліана Кавані («Нічний портьє»), кінематографіст і музикант Лючано Лігабує, а також індійський сценарист і режисер Анураг Кашьяп.

 

2 вересня фестиваль відкриється фільмом Джузеппе Торнаторе «Баарія» з Монікою Белуччі в головній ролі, а фільмом закриття 12 вересня стане стрічка Цуй Цзяна і Фрут Чана «Ченду, я тебе люблю». Загалом у рамках фестивалю відбудеться 71 світова прем'єра.

 

Довідка:

 

Венеціанський фестиваль проводиться з 1932 року на острові Лідо. В конкурсі беруть участь повнометражні художні фільми, які не демонструвалися за рамками країни-виробника і не брали участі в інших фестивалях. Найкращому фільмові фестивалю вручається приз «Золотий Лев», також присуджується срібні та спецпремії, нагороди за найкращі режисерські та акторські роботи.

 

Світлана Арсеєнко, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19238
Читайте також
11.06.2011 12:20
Ольга Клінгенберг, «Дзеркало тижня. Україна»
29 310
13.09.2010 10:46
Ксения Щербино, Владислав Поляковский, «Частный корреспондент»
20 452
04.09.2009 10:13
Андрій Кокотюха
, Світлана Кореновська, для «Детектор медіа»
54 099
02.09.2009 13:22
Ксения Рождественская, Газета.ру
31 527
27.07.2009 12:54
Ольга Шервуд, «Время новостей»
22 848
22.07.2009 13:58
Олександр Брикайло, Володимир Павлів, для «Детектор медіа»
31 002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду