Рекламісти вважають, що підвищення цін на телерекламу не відповідає ситуації на ринку

30 Липня 2009
13821
30 Липня 2009
19:07

Рекламісти вважають, що підвищення цін на телерекламу не відповідає ситуації на ринку

13821
Рекламісти вважають, що підвищення цін на телерекламу не відповідає ситуації на ринку

Рекламісти вважають, що підвищення цін на телерекламу не змінить ситуації на ринку

 

Представники рекламних агенцій по-різному оцінюють зменшення знижок на телеканалах групи «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука.

 

На думку директора медіаагенції ZenithOptimedia Дениса Сторожука, підвищення занадто суттєве. «Ми не бачимо такої ж колосальної активізації рекламодавців. Можливо, з'являться якісь нові невеликі та середня рекламодавці, але великі клієнти навряд чи суттєво збільшать бюджети. У наших клієнтів додаткового бюджету не з'явиться. Тому ми, напевне, змушені будемо зменшити закупівлю ресурсу або задіяти різноманітні опції зниження вартості. Наприклад, перехід на дешевші класи розміщення», - прокоментував пан Сторожук.

 

Директор агенції Mindshare Валерій Варениця вважає, що зменшення знижок на «класовість» кардинально нічого не змінить для ключових рекламодавців. «За весь рік ми лише у червні почали користуватися першим класом, і відтоді розмістили ним не більше 5-6%. Є дефіцитні канали - К1, ICTV, СТБ, М1, але на всіх інших каналах немає проблем стати в ефір обмеженим типом розміщення. Тому ми, можливо, просто запропонуємо клієнтам дещо збільшити частку НПР. Хоча в принципі з усіх трьох варіантів, які обговорювалися, вони обрали найоптимальніший. Якби вони підвищили CPP, для клієнтів це було б гірше», - сказав Варениця.

 

Водночас, ще один представник рекламного ринку, що побажав залишитись неназваним, вважає, що підвищення зовсім несуттєве і не відповідає тим очікуванням щодо активізації ринку, яку висловлювали представники сейлз-хаусів: «Це нічого не змінить. Перший клас не підвищився. А ним зараз продається значна частина ресурсу. Тепер можна з другого класу перейти на ще нижчий - і все, ніякого підвищення взагалі немає. Слід було піднімати вартість пункту рейтингу, тоді це було б підвищення. Минулого року вересень був дорожчий за літо на 50%. На мою думку, така несуттєва зміна умов свідчить про те, що заявки на осінь погані. Тому вони й не наважилися на помітне здорожчання».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», з 1 вересня на каналах перелічених груп підвищиться вартість кількох типів розміщення реклами. Розмір знижок на ці типи повернеться до минулорічного рівня. При цьому інші знижки не зміняться, середня по пакету вартість пункту рейтингу також залишиться на нинішньому рівні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13821
Читайте також
15.09.2009 14:39
Ирина Миронова, «Коммерсантъ-Украина»
18 709
08.09.2009 10:29
Евгения Продаева
24 976
06.08.2009 18:15
Евгения Продаева
45 881
05.08.2009 11:24
Артем Вакалюк, «Экономические известия»
22 549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду