Регулятор зв’язку попросив Держспоживстандарт проаналізувати рекламу нульових тарифів на мобільний зв’язок

24 Липня 2009
17257
24 Липня 2009
12:03

Регулятор зв’язку попросив Держспоживстандарт проаналізувати рекламу нульових тарифів на мобільний зв’язок

17257
Регулятор зв’язку попросив Держспоживстандарт проаналізувати рекламу нульових тарифів на мобільний зв’язок

23 липня Національна комісія з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ)  надала для вивчення Державному комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт) зразки рекламної продукції операторів мобільного зв'язку, що використовують тариф 0,00 гривень. Про це повідомляє прес-служба НКРЗ.

 

Держспоживстандарт проаналізує відповідність рекламних матеріалів вимогам законів «Про захист прав споживачів» і «Про рекламу» та надасть висновки. НКРЗ наголошує на тому, що реклама повинна відображати реальну вартість послуги та кінцеву суму, яку має сплатити споживач за послугу.

 

9 липня НКРЗ прийняла спеціальне рішення, яким заборонила операторам телекомунікацій встановлювати тарифи на послуги мобільного зв'язку у розмірі 0,00 грн. за тарифну одиницю послуги без урахування собівартості цих послуг та отримання прибутку, оскільки такі дії є порушенням вимог законодавства у сфері телекомунікацій. Також комісія зобов'язала операторів телекомунікацій надавати споживачам вичерпну інформацію про кінцеву вартість послуг. На приведення своєї реклами у відповідність до вимог операторам дали час до 1 вересня 2009.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду