Валентина Теличенко оскаржить у суді відмову ознайомити її з документами стосовно затримання Пукача

3 Серпня 2009
9145
3 Серпня 2009
14:07

Валентина Теличенко оскаржить у суді відмову ознайомити її з документами стосовно затримання Пукача

9145
Валентина Теличенко оскаржить у суді відмову ознайомити її з документами стосовно затримання Пукача

Адвокат Мирослави Ґонґадзе Валентина Теличенко оскаржуватиме в суді відмову слідства ознайомити її з процесуальними документами стосовно затримання Олексія Пукача. Про це вона сказала в інтерв'ю тижневику «Дзеркало тижня».

 

Відсутність захисника при допиті затриманого є порушенням Кримінально-процесуального кодексу України. Раніше пані Теличенко заявила, що це порушення КПК України і стало приводом до заяви про відвід слідству.

 

За її словами, все, що Олексій Пукач розповів слідчим до появи захисника, він згодом може назвати свідченнями, даними під тиском. «Участь захисника обов'язкова з моменту затримання особи. Навіть висування обвинувачення має відбуватися при наявності захисника», - пояснила вона.

 

Процесуальні порушення, за її словами, завжди треба використовувати на користь підсудного. «Адвокат, який захищатиме Пукача, незалежно від того, держава оплачує його послуги чи хтось інший, безперечно, може стверджувати, що на допиті без захисника Пукача залякали, на нього тиснули, що він мусив давати свідчення, перебуваючи під тяжким враженням від затримання, і таке інше. Тут головне для захисту - посіяти сумніви в результатах розслідування», - додала вона.

 

«Хто крім Голомші допитував Пукача без захисника? Чому допитували вночі? КПК допускає нічний допит за виняткових обставин, - чи зазначено їх у протоколі? Чому керівник слідчої групи Харченко був у відпустці на момент затримання? Чому його не відкликали напередодні, якщо затримання планувалося?» - такі запитання виникли в адвоката вдови Георгія Ґонґадзе до слідства.

 

Також пані Теличенко висловила сумнів у тому, що справу Ґонґадзе буде розкрито до виборів, хоча і в СБУ, і в прокуратурі прагнуть зробити це якомога швидше.

 

«Тільки генотипоскопічна експертиза, якщо робити її по-справжньому, триває близько 2,5 місяця, а то й довше. А якщо робити її за кордоном, то треба пошукати установу, узгодити кошторис, оформити все як належить. Тобто за три-чотири місяці це розслідування, якщо є бажання встановити замовників і всіх причетних, у жодному разі завершитися не може», - уточнила вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9145
Читайте також
30.10.2009 11:13
Елена Геда, «Коммерсантъ-Украина»
35 102
05.08.2009 09:58
Сергій Лещенко, «Українська правда»
16 187
03.08.2009 12:49
Михайлына Скорик, «Левый берег»
17 027
03.08.2009 11:20
Олександра Примаченко, «Дзеркало тижня»
15 063
29.07.2009 16:28
Валерій Зайцев, УНІАН
15 450
29.07.2009 15:50
Александр Свириденко, Елена Геда, «Коммерсантъ»
16 052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду