Кабмін знову хоче внести зміни до статті 21 закону «Про рекламу»

7 Липня 2009
4578
7 Липня 2009
13:33

Кабмін знову хоче внести зміни до статті 21 закону «Про рекламу»

4578
Кабмін знову хоче внести зміни до статті 21 закону «Про рекламу»

6 липня у Верховній Раді України під № 4772 зареєстровано законопроект «Про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про рекламу"» (щодо удосконалення законодавства стосовно контролю за рекламою лікарських засобів). Ініціатор змін - Кабінет Міністрів України.

 

Законопроект пропонує доповнити статтю 21 новим пунктом, який забороняє рекламу лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації без погодження змісту такої реклами із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я. Передбачається, що це погодження або відмова в ньому має видаватися на безоплатній основі протягом одного місяця. Підставами відмови можуть бути невідповідність змісту реклами вимогам законодавства або недостовірність даних, що містяться у поданих документах.

 

У Кабміні вважають, що з прийняттям закону буде врегульовано процес узгодження інформації, яка розміщується у «лікарській» рекламі, та підвищено рівень захисту прав споживачів.

 

Нещодавно до статті 21 закону «Про рекламу» за ініціативою Кабміну вже вносилися зміни. 4 червня депутати ухвалили закон, який забороняв розповсюджувати рекламу виробів немедичного призначення, а 26 червня він був підписаний Президентом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4578
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду