detector.media
24.07.2009 12:03
Регулятор зв’язку попросив Держспоживстандарт проаналізувати рекламу нульових тарифів на мобільний зв’язок

23 липня Національна комісія з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ)  надала для вивчення Державному комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт) зразки рекламної продукції операторів мобільного зв'язку, що використовують тариф 0,00 гривень. Про це повідомляє прес-служба НКРЗ.

 

Держспоживстандарт проаналізує відповідність рекламних матеріалів вимогам законів «Про захист прав споживачів» і «Про рекламу» та надасть висновки. НКРЗ наголошує на тому, що реклама повинна відображати реальну вартість послуги та кінцеву суму, яку має сплатити споживач за послугу.

 

9 липня НКРЗ прийняла спеціальне рішення, яким заборонила операторам телекомунікацій встановлювати тарифи на послуги мобільного зв'язку у розмірі 0,00 грн. за тарифну одиницю послуги без урахування собівартості цих послуг та отримання прибутку, оскільки такі дії є порушенням вимог законодавства у сфері телекомунікацій. Також комісія зобов'язала операторів телекомунікацій надавати споживачам вичерпну інформацію про кінцеву вартість послуг. На приведення своєї реклами у відповідність до вимог операторам дали час до 1 вересня 2009.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY