detector.media
06.07.2009 09:14
Троє російських журналістів потонули на річці Об

4 липня на річці Обі затонув катер, що перевозив знімальну групу телекомпанії «Ямал-регіон», повідомляє російська газета «КоммерсантЪ». Катер, що належав телекомпанії, перекинувся через сильний вітер біля селища Горнокнязєвка Приуральського району Ямало-Ненецького автономного округу.

 

Шестеро журналістів із дирекції програм народів Півночі перебували на катері протягом тижня, готуючи матеріали про повені та риболовлю на Обі. Про аварію повідомив місцевий рибалка, що зателефонував у місто Лабитнангі приблизно за півгодини; він же і врятував на своєму дерев'яному човні шістьох  з дев'яти людей, що опинилися у воді. Трьох співробітників телекомпанії - 48-річну Нелю Лонгортову, 21-річного Віктора Куртямова та 37-річну Наталію Останіну - оголосили зниклими безвісти, їхні тіла шукають.

 

За фактом аварії катера Тюменський міжрайонний слідчий відділ у Ямало-Ненецькому автономному окрузі Уральського слідчого управління на транспорті порушив кримінальну справу за ч. 3 статті 263 Кримінального кодексу Росії («Порушення правил безпеки руху та експлуатацію водного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох або більше осіб»). Правоохоронці вважають, що керівництво телекомпанії та учасники експедиції не попередили компетентні органи про поїздку, що планувалась, хоча повинні були це зробити. Тим часом у «Ямал-регіоні» стверджують, що всі формальності були виконані.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY