Міліція не побачила складу злочину в нападі на знімальну групу СТБ

25 Червня 2009
15906
25 Червня 2009
20:24

Міліція не побачила складу злочину в нападі на знімальну групу СТБ

15906
Міліція не побачила складу злочину в нападі на знімальну групу СТБ

Міліція не побачила складу злочину в нападі співробітниці Київського річкового порту на знімальну групу СТБ. Про це «Детектор медіа» повідомила учасниця інциденту, журналістка СТБ Олександра Мітіна.

 

«Керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС в місті Києві Володимир Поліщук заявив, що лише прокуратура може розсудити, чи мало тут місце перешкоджання професійній діяльності журналістів. А щодо міліції, то він наголосив, що ті, хто забирають в громадян України майно на суму  907 гривень 50 копійок - не несуть за це відповідальності», - сказала вона.

 

Журналістка також уточнила деякі обставини інциденту: «До знімальної групи підійшла невідома, ймовірно працівниця Пасажирської річної агенції. Вона, не представившись, почала вимагати в оператора, аби він вимкнув камеру: "Камеру выключи! Я ее сейчас в воду выброшу - выключи камеру, п*дорас!" - Із цими словами жінка вирвала з камери вмонтований мікрофон.  Журналістка у відповідь закричала: "Отдайте! Вы хотите, чтоб мы милицию вызвали?" Жінка розвернулась і пішла з мікрофоном до будівлі Пасажирської річної агенції зі словами: "Это я ее сейчас вызову!"».

 

Потім, коли журналістка звернулась до іншої співробітниці річкового порту з проханням повернути вирваний мікрофон, та штовхнула Олександру і грюкнула дверми зі словами «Да пошла ты!». Кілька хвилин оператор разом із журналістом намагалися зайти в офіційну будівлю. Після того, як вони заявили, що не підуть, доки їм не повернуть забрану техніку, двері знову відчинилися.

 

«Представниця пасажирської річкової агенції повідомила: "Не мешайте нам работать. Вы мешаете нам работать!" - "Мы согласны уйти, если вы отдадите наше оборудование."  - "Мы у вас ничего не забирали!"», -  розповідає Олександра. Лише за 15 хвилин, після виклику міліції, невідомий чоловік повернув мікрофон із словами «Меня просили передать».

 

Міліціонери прибули за годину після виклику. За словами Олександри, вони відразу наказали журналістам вимкнути камеру під загрозою її конфіскації. Записавши свідчення співробітників СТБ, представники міліції провели розмову із представниками річкового порту за зачиненими дверми, після чого дійшли висновку, що складу злочину в діях невідомої жінки немає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15906
Читайте також
03.07.2009 16:11
Інна Завгородня, «Український тиждень»
31 359
03.07.2009 10:35
Маша Томак, «День», Анна Слєсарєва, Анастасія Сошина, «День»
21 764
02.07.2009 09:32
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 265
30.06.2009 15:48
Олег Вергеліс, «Дзеркало тижня»
18 637
30.06.2009 08:41
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
17 896
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5418 дн. тому
МВД просто составило закрытый список лояльных журналистов. Им сливает нужную инфу в обмн на понимание проблем милиции. Поэтому час до прибытия милиции ушел на соответствие СТБ этому списку. Отделение милиции находится по диагонали от речпорта через трамвайные пути. Идти вразвалочку максимум 3-4 минуты. Видимо телеканал не заработал балов у пресслужбы милиции, поэтому никаких уголовных дел не будет. Другое дело "закрытая зона". Ее строго-натрого наказано лелеять и оберегать и оказывать максимальное содействие под страхом увольнения.
lashch
5418 дн. тому
Знающий, ти сюжет бачив - не проффффесіонал ти етакий??? Все видно, як на лодоні...якщо ти можеш бачити. http://tvline.biz/ru/tv/?id=8094189&act=tvp&channel=7
Знающий
5418 дн. тому
Стб - лидер по конфликтам! Подошла женщина....попросили дать комментарий.... и мы включили камеру.... Да не так же всё было... редактора на планёрках требуют, чтобы камера работала и до того, как "попросили" женщину... да и вообще, разве это просьба? И мало ли кто куда вышел? Как могут профсоюзы олицетворять мимо проходившую женщину к "власти"? Если на Арьевских бойцов напала охрана с газом - я всё понимаю и поддерживаю, но с Стб - очередная синтетика "аля-скандал"... бред!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду