detector.media
25.06.2009 20:24
Міліція не побачила складу злочину в нападі на знімальну групу СТБ

Міліція не побачила складу злочину в нападі співробітниці Київського річкового порту на знімальну групу СТБ. Про це «Детектор медіа» повідомила учасниця інциденту, журналістка СТБ Олександра Мітіна.

 

«Керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС в місті Києві Володимир Поліщук заявив, що лише прокуратура може розсудити, чи мало тут місце перешкоджання професійній діяльності журналістів. А щодо міліції, то він наголосив, що ті, хто забирають в громадян України майно на суму  907 гривень 50 копійок - не несуть за це відповідальності», - сказала вона.

 

Журналістка також уточнила деякі обставини інциденту: «До знімальної групи підійшла невідома, ймовірно працівниця Пасажирської річної агенції. Вона, не представившись, почала вимагати в оператора, аби він вимкнув камеру: "Камеру выключи! Я ее сейчас в воду выброшу - выключи камеру, п*дорас!" - Із цими словами жінка вирвала з камери вмонтований мікрофон.  Журналістка у відповідь закричала: "Отдайте! Вы хотите, чтоб мы милицию вызвали?" Жінка розвернулась і пішла з мікрофоном до будівлі Пасажирської річної агенції зі словами: "Это я ее сейчас вызову!"».

 

Потім, коли журналістка звернулась до іншої співробітниці річкового порту з проханням повернути вирваний мікрофон, та штовхнула Олександру і грюкнула дверми зі словами «Да пошла ты!». Кілька хвилин оператор разом із журналістом намагалися зайти в офіційну будівлю. Після того, як вони заявили, що не підуть, доки їм не повернуть забрану техніку, двері знову відчинилися.

 

«Представниця пасажирської річкової агенції повідомила: "Не мешайте нам работать. Вы мешаете нам работать!" - "Мы согласны уйти, если вы отдадите наше оборудование."  - "Мы у вас ничего не забирали!"», -  розповідає Олександра. Лише за 15 хвилин, після виклику міліції, невідомий чоловік повернув мікрофон із словами «Меня просили передать».

 

Міліціонери прибули за годину після виклику. За словами Олександри, вони відразу наказали журналістам вимкнути камеру під загрозою її конфіскації. Записавши свідчення співробітників СТБ, представники міліції провели розмову із представниками річкового порту за зачиненими дверми, після чого дійшли висновку, що складу злочину в діях невідомої жінки немає.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY